Hurtigruten setter 14 av 16 skip tilbake i trafikk
For bare en måned siden lå så godt som hele Hurtigrutens flåte i opplag. Nå planlegger selskapet at 14 av 16 skip skal seile igjen innen utgangen av september.
For bare en måned siden lå så godt som hele Hurtigrutens flåte i opplag. Nå planlegger selskapet at 14 av 16 skip skal seile igjen innen utgangen av september.
I sommer skal MS Roald Amundsen bli første hybridskip som seiler rundt hele Svalbard. Med flere skip i drift langs norskekysten vil Hurtigrutens gjester få de spektakulære norske fjordene nærmest for seg selv de neste månedene.
- Sommeren 2020 blir en av de mest spesielle i norsk reiselivs historie. Samtidig er det en helt unik mulighet til å oppleve noen av Norges råeste reisemål nesten mu
Fra 2021 setter Hurtigruten inn tre skip på ekspedisjonscruise-seilinger langs norskekysten. Det betyr flere helårsturister, flere norske arbeidsplasser– og en storsatsing på mer miljøvennlig biodiesel.
Full stans av reisende og strenge corona-restriksjoner gjør at Hurtigruten må forlenge driftsstansen til midten av juni. - Vi håper å se skipene våre seile igjen i sommer. Men vi trenger flere avklaringer, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.
Strenge corona-restriksjoner har ført til full stans i reisende og lammet reiselivs- og transportnæringen. Nå må Hurtigruten forlenge den midlertidige driftsstansen i seks nye uker.
Corona-krisen har tvunget Hurtigruten til midlertidig å ta 14 av 16 skip ut av drift. Fram til slutten av april, skal to skip sikre den viktige transporten av lokalpassasjerer, gods og nødvendige varer i en spesialtilpasset rute mellom Bodø og Kirkenes.
As a response to the global coronavirus outbreak, Hurtigruten, the world’s largest expedition cruise operator, will voluntarily stop operations from pole to pole until the end of April.
Strenge corona-restriksjoner gjør at Hurtigruten må ta drastiske grep: 14 av 16 skip blir midlertidig tatt ut av drift, den viktige rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes reduseres til et minimum, og ytterligere 2600 ansatte blir permittert.
Reiselivet rammes svært hardt av coronakrisen. Hurtigruten permitterer nå ytterligere 225 landansatte, og etterlyser langsiktige tiltak for å sikre likviditet i hele reiselivsnæringen.
Alle som har vært utenfor Norge, Sverige og Finland de siste 14 dagene blir nektet å gå om bord i Hurtigrutens skip på norskekysten. Alle turister skal hjem, men Hurtigrutens skip frakter fortsatt lokalpassasjerer, gods og medisiner i rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes.
Korona-krisen rammer reiselivet hardt. Hurtigruten jobber med omfattende tiltak og store kostnadskutt. Fra mandag permitterer selskapet rundt 120 ansatte, og vurderer ytterligere grep.
Sammen med lokale aktører lanserer Hurtigruten spektakulære planer flere steder langs norskekysten. På Nordkapp og i Honningsvåg skal det skapes nye arbeidsplasser og unike lokale opplevelser. I Bergen er målet å samle de fremste havmiljøene i verden og skape en ny grønn bydel.
Hurtigruten går inn med frisk kapital i Klevenkonsernet. – Dette vil sikre nye arbeidsplasser og videre vekst både ved Kleven-verftene og for norsk verftsindustri, sier konsernsjef Daniel Skjeldam. Sammen med selskapets eiere, Petter A. Stordalens Strawberry Equity og britiske TDR, blir Hurtigruten største investor i et nyopprettet investeringsselskap, med en andel på litt over 40 prosent.
Hurtigruten skal bruke 200 millioner kroner på den største reiselivsinvesteringen på Svalbard noensinne – med kraftig utvidelse og oppgradering av hoteller og naturbasert reiseliv. – Det er en investering for fremtiden, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.