Gå videre til innhold
Hurtigruten permitterer ansatte

Pressemelding -

Hurtigruten permitterer ansatte

Corona-krisen rammer reiselivet hardt. Hurtigruten jobber med omfattende tiltak og store kostnadskutt. Fra mandag permitterer selskapet rundt 120 ansatte, og vurderer ytterligere grep.

- Den nasjonale helsedugnaden mot spredning av coronaviruset er kritisk viktig. Hurtigruten innførte allerede for flere uker siden en rekke tiltak for å begrense smitteomfanget. Det har vi lyktes med, og det har ikke blitt påvist smitte på ett eneste av Hurtigrutens skip. Det er vi stolte av, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Situasjonen har samtidig utviklet seg raskt, både i Norge og resten av verden. Strenge reiserestriksjoner fra lokale, nasjonale og internasjonale myndigheter rammer reiselivet hardt.

- Dette er en ekstraordinær og alvorlig situasjon. Konsekvensene rammer oss nå med full kraft, og vi må være forberedt på alle tenkelige utfall, sier Skjeldam.

.

Vurderer videre grep

Fra mandag blir rundt 120 ansatte på Hurtigrutens kontorer i Norge permittert.

- Det vi har sett nå er bare starten. Vi har de siste dagene satt i verk en rekke kostnadskutt i hele selskapet. Vi må fortløpende se på mulige videre grep, sier Skjeldam.

- Vi er i tett dialog med de tillitsvalgte, og vi ser på hvordan vi kan løse dette på en best mulig måte. Vi må sikre en god løsning for gjestene våre, for våre ansatte og for Hurtigrutens finansielle situasjon. Vi har et stort ansvar for å tenke og handle langsiktig, sier Skjeldam.

.

Livslinje siden 1893

Hurtigruten er i dag verdens største ekspedisjonscruiserederi, med over 3000 ansatte og 16 skip. Selskapet driver den tradisjonsrike rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes – som siden 1893 har vært en livslinje med transport av varer, gods og passasjerer i rutetrafikken langs hele kysten.

Hurtigruten er i dialog med staten, som er bestiller av tjenestene på Kystruten, om hvordan situasjonen påvirker rutetrafikken. Hurtigrutens skip seiler fortsatt som planlagt.

- Transport er en av de samfunnskritiske funksjonene norske myndigheter har bestemt at skal og må holdes i gang i krisen. Som regjeringen har pekt på, er dette viktig for å opprettholde kritisk infrastruktur langs norskekysten. Vi strekker oss og tar vår del av ansvaret for det, men situasjonen utvikler seg time for time, sier Skjeldam.

.

Konstruktiv dialog med myndighetene

Regjeringens første krisepakke for næringslivet og økonomien inneholdt ikke vesentlige tiltak for det kriserammede reiselivet på havet og på land.

- I tillegg til å være en av Norges største reiselivsbedrifter og maritime arbeidsgivere, jobber vi i Hurtigruten tett sammen med flere hundre leverandører av opplevelser og lokalmat over hele Norge. Norsk reiseliv er i en enorm krise, og innovasjon, bærekraft og utvikling må ikke få bli satt mange år tilbake. Vi er i dialog med regjeringen og Stortinget for å gi innspill til gode løsninger, sier Skjeldam. 

***

Hurtigruten har tilbudt gjester risikofri endring av eksistrende bestillinger

Mer informasjon om Hurtigrutens Corona-tiltak og -retningslinjer kan leses her

Emner


Om Hurtigruten AS

Hurtigruten ble startet i 1893, og har gjennom 125 år bygget seg opp til verdensleder innen ekspedisjonsreiser.

Hurtigrutens stadig voksende flåte av ekspedisjonsskip tar med gjester til spektakulære destinasjoner fra Svalbard i nord til Antarktis i sør.

Selskapet driver også den legendariske ruten mellom Bergen – Kirkenes, med 11 spesialbygde skip og daglige avganger.

I 2019 lanserte Hurtigruten verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen, etterfulgt av søsterskipet MS Fridtjof Nansen i 2020. 

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)

Relatert innhold

Hurtigruten Group