Gå videre til innhold
STORSATSING: Dette er de første bildene av Hurtigrutens nye storsatsing på Svalbard. Bildet viser hvordan restauranten på Radisson Blu Polar Hotel - verdens nordligste fullservicehotell - vil se ut etter oppgraderingen. Foto: HURTIGRUTEN SVALBARD
STORSATSING: Dette er de første bildene av Hurtigrutens nye storsatsing på Svalbard. Bildet viser hvordan restauranten på Radisson Blu Polar Hotel - verdens nordligste fullservicehotell - vil se ut etter oppgraderingen. Foto: HURTIGRUTEN SVALBARD

Pressemelding -

Hurtigruten med historisk satsing: Investerer 200 millioner på Svalbard

Hurtigruten skal bruke 200 millioner kroner på den største reiselivsinvesteringen på Svalbard noensinne – med kraftig utvidelse og oppgradering av hoteller, restauranter og naturbasert reiseliv. – Det er en investering for fremtiden, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Gjennom datterselskapet Hurtigruten Svalbard er Hurtigruten den største og eldste reiselivsbedriften på Svalbard. Nå vokser virksomheten ytterligere, med en omfattende investering i reiselivsaktivitet, restauranter og hoteller.

- Dette er den største reiselivsinvesteringen på Svalbard noensinne. For Hurtigruten er det en investering i fremtiden. Det vil ikke gi noen kortsiktig gevinst. Men den er med på å løfte kvaliteten og sikre en bærekraftig vekst i reiselivet på Svalbard, sier Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam.

- Hurtigrutens satsing vil også sørge for lokal verdiskaping, lokale arbeidsplasser og fortsatt norsk aktivitet på Svalbard. Samtidig er vi med på å bevare verdifull polarkompetanse som Norge har bygget opp gjennom generasjoner, sier Skjeldam.

Total prislapp på Hurtigruten Svalbards nye storsatsing er på 200 millioner norske kroner, og omfatter blant annet:

  

RADISSON BLU POLAR HOTEL

Verdens nordligste fullservicehotell blir kraftig utvidet og oppgradert med to nye bygninger. 

I tillegg til opp mot 100 nye rom og suiter, nytt konferansesenter og nye bar- og loungeområder, skal også restauranten og fellesområdene totalrenoveres.

Se flere bilder av nye Radisson Blu Polar Hotel: Restaurant || Lounge || Rom ||

  

FUNKEN LODGE

Hotellet som i dag heter Spitsbergen Hotel (også kjent som Funken) skal gjennom den største oppgraderingen i hotellets historie. Våren 2018 gjenoppstår det som Funken Lodge, med helt nye rom, og nye fellesområder som inkluderer bar- og loungeområder, ny resepsjon og en nyoppusset Funktionærmessen restaurant.

- Dette er et stykke Svalbard-historie som endelig får den drakten det fortjener. Funken Lodge skal fortsatt ha Svalbards beste restaurant. Nå blir det også Svalbards beste hotell, sier Skjeldam.

Se flere bilder av nye Funken Lodge: Resepsjon || Lounge ||

 

ING. G. PAULSEN


Snøskuter-utleie- og polarutstyrsbutikken - oppkalt etter mannen som importerte Svalbards første snøskuter i 1961 – skal gjennom en omfattende utvidelse og ombygging. Når anlegget står ferdig, blir det et moderne opplevelsessenter for Hurtigruten Svalbards utfluktsgjester.

Se flere bilder av nye IGP: Eksteriør|| Inngangsparti|| Resepsjon ||

  

- Denne satsingen blir et løft for hele reiselivet på Svalbard, og er viktig for hele Svalbard-samfunnet. Det er dette Svalbard skal leve av framover, sier Knut Harald Holst-Hansen, administrerende direktør i Hurtigruten Svalbard.

I fjor kom tallene som viser at reiseliv for første gang har gått forbi gruvedrift målt i omsetning på Svalbard.

- Da Hurtigrutens grunnlegger Richard With startet ekspedisjonscruise til Svalbard i 1896, skapte han grunnlaget for snart 125 år med ekspedisjonsturisme for Hurtigruten. Potensialet for en fornuftig og bærekraftig vekst på Svalbard er fortsatt stort. Men det må skje innenfor bærekraftige rammer, sier han.


OM HURTIGRUTEN SVALBARD

Emner

Kategorier


Hurtigruten er den legendariske ruten langs norskekysten; originalen siden 1893. Fra 2016 tilbyr Hurtigruten ekspedisjonsreiser med fire skip i Arktis ved Svalbard, Island og Grønland, og seilinger til Antarktis. I alt 11 skip tilbyr opplevelsesreiser langs norskekysten - hver dag hele året.

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten Norge

Pressevakt Hurtigruten Norge

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten Norge, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)
Pressevakt Hurtigruten Expeditions

Pressevakt Hurtigruten Expeditions

Pressekontakt Alle henvendelser om Hurtigruten Expeditions og ekspedisjonscruise (+47) 47 666 888 (ikke SMS)
Tarjei Kramviken

Tarjei Kramviken

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Hurtigruten Norge +47 97600637
Øystein Knoph

Øystein Knoph

Pressekontakt Head of Media Operations Hurtigruten Expeditions +47 977 39 224
Anne Solsvik

Anne Solsvik

Pressekontakt VP kommunikasjon Hurtigruten Norge +47 995 98 796
Martin Henriksen

Martin Henriksen

Pressekontakt Leder for bærekraft og samfunnskontakt Hurtigruten Norge +47 918 21 908

Relatert innhold

Hurtigruten Group