Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

MS Nordkapp til kai i Honningsvåg. Nordkapptrappa, ikke langt fra Hurtigrutekaia i Honningsvåg, er blant prosjektene som tidligere har fått støtte fra Hurtigruten Foundation.

Hurtigruten Foundation etterlyser søknader fra prosjekter som ønsker støtte langs kysten

Hurtigrutens stiftelse deler jevnlig ut penger til miljø- og samfunnsprosjekter langs kysten. Neste søknadsfrist er 1. mai, og alle frivillige lag og organisasjoner oppfordres til å søke.

- I forrige runde, i november, ga vi ut mer enn 1,5 millioner kroner. Nå oppfordrer vi alle organisasjoner og frivillige lag langs hele kysten og på Svalbard om å søke støtte fra oss, sier Henrik A. Lund,

Kjøkkensjef Douglas Spiik i gourmetrestauranten Røst om bord på MS Trollfjord. Foto: Espen Mills / Hurtigruten

Hurtigruten lanserer nyskapende løsning for å redusere matsvinn: Matavfallet fra Hurtigrutens flåte blir til nye grønnsaker

Med et nyskapende tiltak basert på prinsippene for sirkulærøkonomi har Hurtigruten tatt ett steg videre mot målet om null matsvinn på skipene sine; en spesialdesignet kompostreaktor på Stamsund havn i Lofoten konverterer matavfallet til kompost. Komposten benyttes videre lokalt som gjødsel på Myklevik Gård, som igjen leverer grønnsaker til Hurtigrutens kjøkken.

Hurtigruten har en målsetting

MS Nordnorge i Honningsvåg. Foto: Rune Kongsro

Nå kan fotballaget og nærbutikken få støtte fra Hurtigrutens stiftelse

Som en del av 130-årsjubileumet i 2023 feiret Hurtigruten med støtte til nærbutikker og frivillige lag langs kysten, gjort mulig av donasjoner fra skipenes gjester. Etter stor interesse gjentar Hurtigruten Foundation tiltaket i år. Nå kan lokale lag og foreninger langs kysten igjen søke om støtte, og det er kun ett forbehold: Pengene må brukes på den lokale butikken.
I fjor kom det inn et stor

Hurtigruten Group AS offentliggjør resultatene for tredje kvartal med solid utvikling i booking og økt driftsresultat, samt rekapitalisering og ytterligere fremgang i arbeidet med å rendyrke de to selskapene Hurtigruten og HX.

Hurtigruten Group AS offentliggjør resultatene for tredje kvartal med solid utvikling i booking og økt driftsresultat, samt rekapitalisering og ytterligere fremgang i arbeidet med å rendyrke de to selskapene Hurtigruten og HX.

- Hurtigruten Group viser en sterk utvikling i forhåndsbookinger i vår rapport for tredje kvartal 2023. Det er svært positivt å se effekten av tiltakene vi har iverksatt for Hurtigruten og HX (Hurtigruten Expeditions) i fjerde kvartal. Dette gjelder spesielt det kommersielle arbeidet i selskapene, sier Daniel Skjeldam, CEO i Hurtigruten Group.
- I tillegg til de finansielle resultatene våre, er

Vis mer
Hurtigruten Group