Hun blir Hurtigrutens nye gudmor
Når Hurtigrutens nye hybridskip MS Roald Amundsen døpes i Antarktis, skjer det med en ekte polarpioner som gudmor: Karin Strand (48).
Når Hurtigrutens nye hybridskip MS Roald Amundsen døpes i Antarktis, skjer det med en ekte polarpioner som gudmor: Karin Strand (48).
Hurtigruten names polar pioneer Karin Strand (48) as godmother to the world’s first hybrid powered cruise ship, MS Roald Amundsen.
Med elektriske og utslippsfrie snøskutere – drevet av solceller og vindmøller – tar Hurtigruten Svalbard batterirevolusjonen til Longyearbyen.
Fully powered by renewable energy from the Arctic winds and midnight sun, here is the latest addition to the Hurtigruten fleet: Electric and emission-free snowmobiles.
Hurtigrutens nye ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen fortsetter å skrive historie – som det første hybriddrevne skipet som krysser den legendariske Nordvestpassasjen.
This week, Hurtigruten’s groundbreaking expedition cruise ship MS Roald Amundsen wrote a new chapter in exploration history – being the first battery-hybrid powered ship to ever traverse the legendary Northwest Passage.
As they are transformed into full-fledged premium expedition cruise ships, the current MS Finnmarken and MS Midnatsol will be renamed MS Otto Sverdrup and MS Maud.
Tre av Hurtigrutens skip forvandles til fullverdige ekspedisjonsskip. Her er historien bak de nye navnene til MS Finnmarken og MS Midnatsol - MS Otto Sverdrup og MS Maud.
MS Roald Amundsen fortsetter å skrive historie: Nå blir Hurtigrutens nye hybridskip det første skipet noensinne som skal døpes i Antarktis.
Hybrid powered expedition cruise ship MS Roald Amundsen continues to make history – as Hurtigruten announces the first ever ship naming ceremony in Antarctica. Instead of the traditional bottle of champagne, MS Roald Amundsen’s explorer heritage will be honored by naming the vessel with a chunk of ice.
Verdens første hybriddrevne cruiseskip skaper overskrifter verden rundt. Det aller første stedet du kan møte Hurtigrutens MS Roald Amundsen er på norskekysten – her kan du se hvor.
Her skriver Hurtigrutens splitter nye hybridskip MS Roald Amundsen historie – med bilder du aldri har sett før: For første gang i verden seiler et cruiseskip kun på batteri.
These images show Hurtigruten’s hybrid powered MS Roald Amundsen making maritime history – as the first cruise ship in the world to sail purely on battery power.
Hurtigruten AS og Tide Buss har inngått en langsiktig avtale om miljøvennlig busstransport i Hurtigruten-havnene fra Bergen til Kirkenes. Målet: Utslippsfrie el-busser langs hele norskekysten.
Her er skipene som vil gjør reiseopplevelsen enda grønnere: Sammen med gründerselskapet Brim Explorer introduserer Hurtigruten stillegående, elektriske og utslippsfrie katamaraner.
Exploring some of the most pristine waters of the planet has never been more eco-friendly – as Hurtigruten introduces silent, electric-powered and emission-free catamarans.
Fra en kjempekrabbe på Nordmøre, resirkulering av plast på Filippinene og dyrking av grønnsaker på Svalbard, til redningshunder, lokale prosjekter og bevaring av isbjørn. Her er prosjektene som har fått tildelt midler fra Hurtigruten Foundation i 2018.
From preserving the shores of South Georgia, recycling plastic in the Philippines, growing fresh vegetables in an Arctic desert, to rescue dogs, local initiatives and conserving the polar bear population. These are the projects awarded funds by Hurtigruten Foundation in 2018.
Hurtigruten vil tilby miljøbevisste gjester enda flere fristende og sunne matalternativer. Et nytt strategisk partnerskap med EAT Foundation skal utvide menyene om bord, redusere matsvinn og gi gjestene anledning til å velge mer plantebasert mat.
Det treårige samarbeidet skal forsterke Hurtigrutens arbeid med bærekraft langs hele matkjeden.
- Velsmakende mat og inspirerende menyer er en vikt
Hurtigruten will offer their environmentally conscious guests even more exquisite and healthier food options. A new strategic partnership with EAT Foundation is set to reduce food waste and expand menus, giving guests the opportunity to choose more plant-based cuisine.