Gå videre til innhold
POLFARER PÅ SOMMERBESØK: Du kan se MS Roald Amundsen langs norskekysten denne sommeren. Foto: Espen Mills/Hurtigruten
POLFARER PÅ SOMMERBESØK: Du kan se MS Roald Amundsen langs norskekysten denne sommeren. Foto: Espen Mills/Hurtigruten

Pressemelding -

​Her kan du se Hurtigrutens nye hybridskip

Verdens første hybriddrevne cruiseskip skaper overskrifter verden rundt. Det aller første stedet du kan møte Hurtigrutens MS Roald Amundsen er på norskekysten – her kan du se hvor.

MS Roald Amundsen er verdens mest avanserte, moderne og miljøvennlige ekspedisjonscruiseskip, og er bygget ved Kleven verft i Ulsteinvik. Hun er det første cruiseskipet i verden som er utstyrt med batteripakker. Det har gitt massiv oppmerksomhet fra hele verden – og gjort Hurtigrutens nye skip til et utstillingsvindu for norsk teknologi og skipsbyggingskunst.

- Jeg har fulgt hele prosessen fra de første skissene og ideene til skipet nå står ferdig. Likevel er det umulig å ikke la seg imponere over resultatet. Det er rett og slett helt rått, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

I løpet av sommeren 2019 er MS Roald Amundsen innom flere små og store steder langs norskekysten, før hun setter kursen vestover fra Svalbard. Etter utforsking av Island og Grønland, fortsetter ekspedisjonsskipet MS Roald Amundsen reisen gjennom Nordvestpassasjen – i kjølvannet av oppdageren Roald Amundsens legendariske ekspedisjon.

VIL DU HA ET GLIMT AV DET NYE SKIPET? Sjekk hele listen over steder vi besøker i Norge lengre nede!

UNIK: MS Roald Amundsen er ulik noe annet skip i cruisebransjen. Foto: Espen Mills/Hurtigruten.

.

MS Roald Amundsen er spesialbygget for å seile i noen av verdens mest krevende farvann, og er spekket med banebrytende grønn teknologi.

Batteripakkene skal blant annet brukes til å støtte lavutslippsmotorene. Det vil redusere CO2-utslippene med mer enn 20 prosent sammenlignet med andre cruiseskip av samme størrelse.

STOLT: Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam er stolt av det nye skipet.

.

- MS Roald Amundsen er ulikt noe annet i cruiseindustrien. Det som gjør skipet så enestående, er den unike kombinasjonen av grønn teknologi, moderne skandinavisk design, og hvordan skipet er bygd for å forsterke gjesteopplevelsen, sier Skjeldam.

Unik kompetanse

Skipet ble levert fra Kleven verft i Ulsteinvik i slutten av juni. Byggingen av søsterskipet Fridtjof Nansen fortsetter på samme sted.

FØRSTE KAPTEIN: Kai Albrigtsen er første kaptein på MS Roald Amundsen. Foto: Maximilian Schwarz/Hurtigruten.

.

- Den kompetansen som finnes på Vestlandet og spesielt i området rundt Ulsteinvik er uvurderlig. Jeg er svært imponert over skipet, teknologien og hvordan hun oppfører seg i sjøen. Nå gleder vi oss skikkelig til å skape uforglemmelige opplevelser sammen med gjester fra hele verden, sier kaptein Kai Albrigtsen på MS Roald Amundsen.

MS Roald Amundsen er oppkalt etter den norske nasjonalhelten og polfareren med samme navn. Roald Amundsen var den første til å seile gjennom Nordvestpassasjen, den første som nådde Sydpolen og den første til å dokumentere å ha nådd Nordpolen. Nå er MS Roald Amundsen klar til å ta opp arven etter navnebroren.

Skandinavisk design

Om bord er Hurtigrutens nye hybridskip preget av moderne skandinavisk design. Blant annet kan du finne det unike Amundsen Science Center, store innen- og utendørs observasjonsdekk, evighetsbasseng, panorama-badstue, treningssenter, tre restauranter, barer, Explorer Lounge, suiter med private utendørs boblebad – og selvfølgelig den avslappede atmosfæren som kjennetegner alle Hurtigrutens skip.

Å bygge verdens råeste passasjerskip har vært en helt spesiell utfordring for det over hundre år gamle verftet.

- Vi har opparbeidet oss en unik kompetanse her på verftet gjennom dette prosjektet, noe som setter oss i en helt ny posisjon når det kommer til bygging av passasjerskip, sier Kleven-direktør Olav Nakken.

RESTAURANT AUNE: Skandinavisk desgin er gjennomgående i hele skipet. Foto: Espen Mills/Hurtigruten

.

Her kan du se MS Roald Amundsen langs norskekysten denne sommeren

-----

NB! På grunn av kapasitetshensyn er det dessverre ikke mulig for publikum å komme om bord for besøk på MS Roald Amundsen.
-----


Hammerfest: 5. juli mellom 18.00 og 20.00.

Reine: 06. juli mellom 19.00 og 23.00.

Brønnøysund: 07. juli mellom 12.00 og 17.00.

Kristiansund: 08. juli mellom 08.00 og 10.00.

Molde: 8. juli mellom 14.00 og 19.00.

Florø: 09. juli mellom 07.00 og 10.00.

Bergen: 13. juli mellom 08.00 og 14.00.

Geiranger: 14. juli mellom 07.30 og 09.00.

Ålesund: 14. juli mellom 14.00 og 18.00.

Trondheim: 15. juli mellom 07.00 og 11.30.

Bodø: 16. juli mellom 09.30 og 12.30

Reine: 16. juli mellom 17.00 og midnatt.

Svolvær: 17. juli mellom 07.00 og 12.00

Hammerfest: 18. juli mellom 16.00 og 20.00.

Kirkenes: 19. juli mellom 13.00 og 19.00.

Honningsvåg: 20. juli mellom 08.00 og 16.00.

Tromsø: 21. juli mellom 06.00 og 21.00.

Skarsvåg: 22. juli mellom 10.00 og 18.00.

Bjørnøya: 23. juli mellom 12.00 og 19.00.

Ny-Ålesund: 25. juli mellom 08.00 og 18.00.

Longyearbyen: 26 juli fra 22.00 – 27. juli 10.00

Etter seilingene langs norskekysten fortsetter ekspedisjonsskipet videre mot Grønland, Nordvestpassasjen, USA og Sør-Amerika før hun skal seile i Antarktis fra november 2019 til mars 2020.

..

FOR MEDIA: Flere bilder, videoer, fakta og annet om MS Roald Amundsen kan du finne her: http://bit.ly/msroaldamundsen

EXPLORER LOUNGE: Her kan du nyte utsikten mens du slapper av på en av dagsengene. Foto: ESPEN MILLS/Hurtigruten

Emner


Om Hurtigruten AS

Hurtigruten ble startet i 1893, og har gjennom 125 år bygget seg opp til verdensleder innen ekspedisjonsreiser.

Selskapet driver den legendariske Kystruten Bergen – Kirkenes, med 11 spesialbygde skip og daglige avganger. 

Hurtigrutens stadig voksende flåte av ekspedisjonsskip tar med gjester til spektakulære destinasjoner fra Svalbard i nord til Antarktis i sør. 

Vinteren 2018 lanserer Hurtigruten verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen, etterfulgt av søsterskipet MS Fridtjof Nansen året etter. 

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)

Relatert innhold

Hurtigruten Group