Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

NAMED IN ICE - WITH ICE: Hurtigruten's new hybrid powered MS Roald Amundsen will be the first ship in history to be named in Antarctica. Photo: ESPEN MILLS/Hurtigruten

World’s first hybrid powered cruise ship to be named in Antarctica

Hybrid powered expedition cruise ship MS Roald Amundsen continues to make history – as Hurtigruten announces the first ever ship naming ceremony in Antarctica. Instead of the traditional bottle of champagne, MS Roald Amundsen’s explorer heritage will be honored by naming the vessel with a chunk of ice.

POLFARER PÅ SOMMERBESØK: Du kan se MS Roald Amundsen langs norskekysten denne sommeren. Foto: Espen Mills/Hurtigruten

​Her kan du se Hurtigrutens nye hybridskip

Verdens første hybriddrevne cruiseskip skaper overskrifter verden rundt. Det aller første stedet du kan møte Hurtigrutens MS Roald Amundsen er på norskekysten – her kan du se hvor.

POLAR RESEARCH SUPPORT: Hurtigruten Foundation grants funds to projects, communities and organizations. Among them projects working to conserving the polar bear population. Photo: DOMINIC BARRINGTON/Hurtigruten

​Hurtigruten Foundation funds local communities and projects

From preserving the shores of South Georgia, recycling plastic in the Philippines, growing fresh vegetables in an Arctic desert, to rescue dogs, local initiatives and conserving the polar bear population. These are the projects awarded funds by Hurtigruten Foundation in 2018.

Hurtigrutens Daniel Skjeldam og EATs Gunhild Stordalen skal samarbeide om å tilby enda flere fristende og sunne matalternativer på Hurtigruten. Foto: Rune Kongsro / Hurtigruten

Hurtigruten samarbeider med EAT for mer bærekraftig mat

Hurtigruten vil tilby miljøbevisste gjester enda flere fristende og sunne matalternativer. Et nytt strategisk partnerskap med EAT Foundation skal utvide menyene om bord, redusere matsvinn og gi gjestene anledning til å velge mer plantebasert mat.


Det treårige samarbeidet skal forsterke Hurtigrutens arbeid med bærekraft langs hele matkjeden.
- Velsmakende mat og inspirerende menyer er

Hurtigruten CEO Daniel Skjeldam and Gunhild Stordalen, EAT’s Founder and Executive Chair, have signed a  cooperation agreement to offer environmentally conscious guests even more exquisite and healthier food options. Photo: Rune Kongsro / Hurtigruten

Hurtigruten partners with EAT for more sustainable cuisine

Hurtigruten will offer their environmentally conscious guests even more exquisite and healthier food options. A new strategic partnership with EAT Foundation is set to reduce food waste and expand menus, giving guests the opportunity to choose more plant-based cuisine.

Vis mer

Velkommen til Hurtigruten!

Hurtigruten er et norsk rederi og reiselivsselskap som seiler den legendariske kystruten til 34 havner mellom Kirkenes og Bergen, ofte omtalt som «verdens vakreste sjøreise».

I tillegg til den tradisjonelle ruten tilbyr Hurtigruten også signaturrutene Nordkapplinjen og Svalbardlinjen. Flåten består totalt av ti skip.

Hurtigrutens historie strekker seg tilbake til grunnlegger Richard With og den første avgangen i 1893. I dag bygger vi på over 130 års erfaring når vi frakter lokale passasjerer, viktig gods, kjøretøy og turister trygt langs norskekysten.

Hurtigruten har over 2100 ansatte og er en av Norges største maritime arbeidsgivere og lærebedrifter. Vi samarbeider med lokale leverandører, serverer mat i verdensklasse og tilbyr en rekke utvalgte utflukter i samarbeid med lokale aktører.

Miljø og bærekraft står sentralt hos Hurtigruten. I 2009 kuttet Hurtigruten ut tungolje, og flåten består av fire hybridskip. Målet er et skip som kan seile uten utslipp i normal drift innen 2030 gjennom det ambisiøse Sea Zero-programmet

Hurtigruten