Gå videre til innhold
MS Roald Amundsen på prøveturer utenfor Kleven Verft på Sunnmøre. Foto: UAVPIC.COM/Tor Erik Kvalsvik/Kleven/Hurtigruten
MS Roald Amundsen på prøveturer utenfor Kleven Verft på Sunnmøre. Foto: UAVPIC.COM/Tor Erik Kvalsvik/Kleven/Hurtigruten

Pressemelding -

Her er verdens første hybdriddrevne cruiseskip på prøvetur

Hurtigrutens MS Roald Amundsen nærmer seg ferdigstilling ved Kleven Verft. Denne helgen gikk verdens første hybriddrevne cruiseskip gjennom prøveturer i farvannene rundt Ulsteinvik.

Med de snødekkede Sunnmørsalpene som spektakulært bakteppe, ble den avanserte, grønne teknologien på MS Roald Amundsen satt på prøve gjennom hele helgen.

.

HØYOPPLØSELIGE BILDER: Prøvetur 1 || Prøvetur 2

.

- Jeg er veldig fornøyd med resultatene av prøveturen. Alle ansatte her ved Kleven har sammen med leverandørene våre gjort en strålende jobb med å få skipet klar til prøveturen, sier Kleven-direktør Olav Nakken etter at skipet kom tilbake til verftet mandag morgen.

MS Roald Amundsen er spesialbygget for noen av verdens mest krevende farvann, og er under ferdigstillelse sammen med søsterskipet MS Fridtjof Nansen ved Kleven verft i Ulsteinvik.

Det norskbygde ekspedisjonsskipet blir verdens første hybriddrevne cruiseskip, og har plass til drøyt 500 gjester. De to søsterskipene er utstyrt med store batteripakker og isforsterkede skrog, med bærekraft i sentrum for alle detaljene i det avanserte designet.

.

LES MER: Hurtigruten investerer 7 milliarder i grønn teknologi - skal seile på død fisk.

Prosjektleder Asbjørn Vattøy ved Kleven sier at en verftsprøvetur er viktig for fjerne teknisk usikkerhet.

- Med så teknisk kompliserte skip, ikke minst med flere nyvinninger for å få et miljøvennlig fotavtrykk, er det viktig for oss å verifisere at systemene fungerer som planlagt, sier Vattøy – som legger til at verftet nå er inne i en hektisk periode der interiøret på skipet er iferd med å komme på plass.

Teksten fortsetter under bildet

Foto: UAVPIC.COM/Tor Erik Kvalsvik/Kleven/Hurtigruten

.

LES MER: Norske Kai (54) blir kaptein på verdens første hybriddrevne cruiseskip

.

Etter at hun blir levert senere i vår, skal MS Roald Amundsens jomfrusesong blant annet ta skipet på ekspedisjonscruise langs norskekysten, til Svalbard og Grønland, gjennom den legendariske Nordvestpassasjen og videre sørover til Antarktis.

.

LES MER: Hurtigruten utvider til Alaska

Emner


Om Hurtigruten AS

Hurtigruten ble startet i 1893, og har gjennom 125 år bygget seg opp til verdensleder innen ekspedisjonsreiser.

Selskapet driver den legendariske Kystruten Bergen – Kirkenes, med 11 spesialbygde skip og daglige avganger. 

Hurtigrutens stadig voksende flåte av ekspedisjonsskip tar med gjester til spektakulære destinasjoner fra Svalbard i nord til Antarktis i sør. 

Vinteren 2018 lanserer Hurtigruten verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen, etterfulgt av søsterskipet MS Fridtjof Nansen året etter. 

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten Norge, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)

Relatert innhold

Hurtigruten Group