Gå videre til innhold

Pressemelding -

Catriona Loughran ny kommunikasjonssjef i Hurtigruten Group

Hurtigruten Group henter Catriona Loughran fra Flyktninghjelpen. – Jeg gleder meg veldig til å bli en del av Hurtigruten-konsernet, sier hun.

Hurtigruten Group har spisset de ulike delene av konsernet og opprettet to nye enheter: Hurtigruten Norge, som skal drive rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes – og Hurtigruten Expeditions, som skal drive den internasjonale ekspedisjonscruise-virksomheten.

I tillegg bygger selskapet opp noen sentrale konsernfunksjoner for å sikre videre vekst på tvers av alle forretningsområder og markeder. Som ny kommunikasjonssjef for Hurtigruten Group får Loughran spesielt ansvar for kommunikasjon på gruppenivå.

- Jeg gleder meg virkelig til å bli en del av Hurtigruten-konsernet. Med de svært ambisiøse målene for videre vekst og den enorme satsingen på bærekraft, er dette en utrolig spennende tid å bli med på seilingen, sier Loughran.

Loughran kommer opprinnelig fra Nord-Irland. De siste årene har hun jobbet med internasjonale medierelasjoner i Flyktninghjelpen. Loughran har lang erfaring både fra media og bistand, med bakgrunn som journalist og fra jobber for ulike bistandsorganisasjoner verden over.

Hun starter i sin nye jobb 1. juni, og vil jobbe tett med konsernsjef Daniel Skjeldam, i tillegg til de ansvarlige for kommunikasjon i henholdsvis Hurtigruten Norge og Hurtigruten Expeditions.

Anne Marit Bjørnflaten, som i dag er direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Hurtigruten Norge, har etter nesten åtte år i Hurtigruten valgt å slutte i selskapet. Hun fortsetter i jobben til over sommeren, og rekruttering av hennes etterfølger starter så snart som mulig.

Rune Thomas Ege blir kommunikasjonssjef for den globale ekspedisjonscruise-satsingen i Hurtigruten Expeditions. Han får også ansvar for å bygge opp reiselivskonsernets internasjonale kommunikasjonsorganisasjon.

Hurtigruten Group rigges for videre vekst

Med over 2500 ansatte fra rundt 50 ulike land og en årsomsetning på rundt 6 milliarder kroner, har Hurtigruten Group vokst kraftig på verdensbasis de siste årene.

Arbeidet med fremtidig organisering av Hurtigruten-konsernet startet før pandemien, og rigger en av Norges mest kjente internasjonale merkevarer for videre vekst. I tillegg til videre satsing på landbasert virksomhet på Svalbard gjennom Hurtigruten Svalbard i Longyearbyen, skal hoveddelen av Hurtigrutens virksomhet rendyrkes i to ulike enheter med egne ledergrupper og kommunikasjonsressurser:

Hurtigruten Norge

Hurtigruten Norge driver den legendariske ruten mellom Bergen og Kirkenes – slik selskapet har gjort siden starten i 1893. Selskapet skal drives fra Tromsø og Oslo, med Hedda Felin som ny administrerende direktør.

Hurtigruten Expeditions

Fra 2021 vil Hurtigruten Expeditions ytterligere styrke posisjonen som verdens største ekspedisjonscruiserederi. Hurtigruten Expeditions drives fra Oslo og Hamburg, med Asta Lassesen som ny administrerende direktør. Hurtigruten Expeditions har en flåte av små, spesialbygde ekspedisjonscruiseskip og tilbyr reiser til rundt 250 ulike destinasjoner i over 30 land.

Kontaktpersoner

Catriona Loughran: (+47) 909 25 528 

Anne Marit Bjørnflaten: (+47) 958 82 670

Rune Thomas Ege: (+47) 988 288 68

Emner


.

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)
Pressevakt HX

Pressevakt HX

Pressekontakt Alle henvendelser om HX (tidligere Hurtigruten Expeditions) og ekspedisjonscruise (+47) 47 666 888 (ikke SMS)
Tarjei Kramviken

Tarjei Kramviken

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Hurtigruten +47 97600637
Øystein Knoph

Øystein Knoph

Pressekontakt Head of Media Operations Hurtigruten +47 977 39 224
Anne Solsvik

Anne Solsvik

Pressekontakt VP kommunikasjon Hurtigruten +47 995 98 796

Relatert innhold

Hurtigruten Group