Gå videre til innhold

Pressemelding -

Carine Møller Mortensen og Martin Henriksen til Hurtigruten Norge

Carine Møller Mortensen blir ny VP kommunikasjon og Martin Henriksen leder for bærekraft og samfunnskontakt i Hurtigruten Norge 

Møller Mortensen, som kommer fra Wallenius Wilhelmsen, vil lede arbeidet med kommunikasjon for Hurtigruten Norge – som driver den legendariske rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes.

Martin Henriksen, som har lang fartstid fra politikken, blir ny leder for bærekraft og samfunnskontaktarbeidet.  

- Jeg er svært glad for å ha fått med Carine Møller Mortensen og Martin Henriksen på laget.  De blir viktige for å fortsette veksten og bygge Hurtigruten Norge videre, sier administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge.


Ny VP kommunikasjon

Carine Møller Mortensen har de siste årene vært Head of  CEO Advisory  and  Emergency  Management i  Wallenius  Wilhelmsen.  Der har hun vært ansvarlig for rådgivning og kommunikasjon for konsernsjef samt beredskap.

- Carine har tung erfaring innenfor både kommunikasjon og beredskap.  Hun har også en internasjonal erfaring som blir viktig når vi skal posisjonere Hurtigruten Norge enda sterkere i utlandet, sier Felin.  

Carine Møller Mortensen

Møller Mortensen har også bakgrunn fra ulike kommunikasjonsroller innen shipping, media og finans, og som journalist i Finansavisen.

- Jeg gleder meg til å bli med på laget og jobbe med landets mest kjente reiselivsbedrift. Hurtigruten Norge har et fantastisk utgangspunkt for videre vekst. Selskapet har klart å bygge opp en ikonisk merkevare tuftet på bærekraftig turisme. Jeg ser frem til å bidra til å skape enda mer aktivitet langs kysten og flere unike opplevelser for våre gjester, sier Møller Mortensen.

Ny leder for bærekraft og samfunnskontakt

Martin Henriksen, som de siste åtte årene har sittet på Stortinget for Arbeiderpartiet, skal inn i stillingen som leder for bærekraft og samfunnskontakt i Hurtigruten Norge.

- Med sin bakgrunn som stortingsrepresentant og fra regjeringsnivå, har Martin dyp innsikt og forståelse for vår samfunnsrolle, særlig på kysten.  Hans sterke engasjement for bærekraft vil være verdifull for Hurtigruten Norge og vår ambisjon om å være ledende i vår bransje, sier Felin.  

Martin Henriksen (foto: Bent Sønvinsen)

Før Henriksen ble valgt inn på Stortinget, var han politisk rådgiver i Fiskeridepartementet og  Arbeidsdepartementet.  På Stortinget har han jobbet med blant annet nordområdene, utdanning, forskning og beredskap.  

- Jeg har alltid hatt et hjerte for Hurtigruten. Nå gleder jeg meg stort til å jobbe i et selskap som betyr så mye for mange langs kysten.  Det blir spennende og meningsfullt å arbeide for å kutte utslipp samtidig som vi øker verdiskapingen langs kysten, og å få besøke havner, kommuner og aktører som er avhengig av kystruten, sier Henriksen.

Hurtigruten rigget for videre vekst

Hurtigruten-konsernet har de siste månedene gått gjennom en omfattende omorganisering, og opprettet to nye enheter: Hurtigruten Norge, som skal drive rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes og  Hurtigruten  Expeditions, som skal drive den internasjonale ekspedisjonscruise-virksomheten.

Organiseringen av arbeidet med samfunnskontakt og kommunikasjon er også en del av omorganiseringen. Catriona Loughran er hentet inn som ny kommunikasjonssjef for Hurtigruten Group, mens Rune Thomas Ege leder kommunikasjonsarbeidet i Hurtigruten Expeditions. Møller Mortensen og Henriksen skal jobbe for Hurtigruten Norge.

LES MER: https://presse.hurtigruten.no/...

Carine Møller Mortensen starter i sin nye jobb 11. oktober, mens Martin Henriksen starter 9. august.   

Om Hurtigruten Norge

Hurtigruten Norge driver den legendariske ruten mellom Bergen og Kirkenes – slik selskapet har gjort siden starten i 1893. Selskapet drives fra Tromsø og Oslo, med Hedda Felin som administrerende direktør. 

Hurtigruten Norge er landets best kjente reiselivsbedrift, også utenfor Norges grenser. Som en av  landets største maritime arbeidsplasser, kombinerer Hurtigruten Norge nyskapende satsning på reiseliv og miljø med nesten 130 år lange tradisjoner med en unik kombinasjonal av lokalpassasjerer, gods og turister i ruten langs norskekysten.  

Kontaktpersoner:

Carine Møller Mortensen + 47 970 55 012

Martin Henriksen +47 918 21 908

Hedda Felin +47 930 43 424

Kategorier


.

Pressekontakt

Pressevakt Hurtigruten Norge

Pressevakt Hurtigruten Norge

Pressekontakt Alle henvendelser om Hurtigruten Norge og rutetrafikken Bergen-Kirkenes (+47) 48 02 77 00 (ikke SMS)

Relatert innhold

Hurtigruten Group