Gå videre til innhold
Gudmødrene til hybridskipet MS Fridtjof Nansen er de første kvinnene som noen gang har overvintret på Svalbard. Foto: Hearts in the Ice.
Gudmødrene til hybridskipet MS Fridtjof Nansen er de første kvinnene som noen gang har overvintret på Svalbard. Foto: Hearts in the Ice.

Pressemelding -

To moderne polarpionerer skal døpe Hurtigruten Expeditions’ hybridskip MS Fridtjof Nansen

Norske Hilde Fålun Strøm og norsk-kanadiske Sunniva Sørby blir gudmødre for Hurtigruten Expeditions’ nyeste ekspedisjonsskip, MS Fridtjof Nansen. De to eventyrerne og klimaforkjemperne skal døpe et av verdens mest avanserte og miljøvennlige cruiseskip ved å knuse en isklump i skipssiden, i Longyearbyen.

Hurtigruten Expeditions markerer sitt 125-årsjubileum hjemme på Svalbard i det som blir verdens nordligste navneseremoni for et passasjerskip. Hurtigruten Expeditions har gjort ekspedisjonscruise til Svalbard siden 1896. Selskapet er i dag verdens største og ledende tilbyder av ekspedisjonscruise.

Strøm og Sørby har begge 25 års erfaring i polarområdene og er internasjonalt anerkjente foregangskvinner for klima og folkeforskning.

I 2019 til 2020 skapte de historie ved å være de første kvinnene noensinne til å overvintre på Svalbard.

- Det er en stor ære for oss å være gudmødre for et skip som hedrer Nansen og som har vitenskap og folkeforskning som en del av gjestetilbudet om bord. Gjennom tiår har vi med selvsyn sett hvordan klimaet endrer seg i Arktis og Antarktis. Rollene våre som gudmødre for dette skipet gir oss en sterkere plattform vi kan bruke til å skape større global bevissthet og dialog rundt klimaendringer. Vi ønsker å inspirere til engasjement og å skape flere ambassadører for naturen, sier Strøm og Sørby.

PIONERARV: Det nyeste skipet til Hurtigruten Expeditions er oppkalt etter en av de største polarheltene og humanistene gjennom tidende, Fridtjof Nansen (1861 – 1930).

- Akkurat som Nansen, kombinerer Hilde og Sunniva vitenskap og utforskning på en nyskapende måte. Deres engasjement for folkeforskning er et ekstremt verdifullt bidrag til endring. Vi er stolte og blir inspirerte av at Hilde og Sunniva vil dele deres lidenskap, erfaring og kunnskap med oss. De er forbilder for oss og fantastiske ambassadører for våre felles bærekraftsverdier, sier CEO Daniel Skjeldam i Hurtigruten Group.

STOLT: Hurtigruten Group-sjef Daniel Skjeldam vil bruke samarbeidet med Strøm og Sørby til å skape enda flere ambassadører for folkeforskning og bærekraftig turisme. Foto: ANDREA KLAUSSNER/Hurtigruten Expeditions

I prosjektet Hearts in the Ice tilbrakte Strøm og Sørby 19 måneder på den gamle fangsthytta Bamsebu på 78° Nord, mer enn 140 km fra nærmeste bosetning og med isbjørner som eneste naboer. De hadde ingen vannforsyning og brukte vind og sol for strømforsyning.

Prosjektet har som mål å skape en dypere forståelse av klimaendringer og hvordan vi alle kan spille en deltakerrolle blant annet gjennom økt folkeforskning. 

**

Navneseremonien blir strømmet live

Emner


Om Hurtigruten Expeditions


Hurtigruten Expeditions er verdens største ekspedisjonscruiserederi.

Selskapet seilte sitt første ekspedisjonscruise i 1896. Med ni små, spesialbygde skip tilbyr selskapet gjester fra hele verden unike opplevelser til mer enn 250 reisemål i over 30 ulike land over hele verden.

Hurtigruten Expeditions har satset tungt på bærekraft, inkludert verdens første hybriddrevne cruiseskip, MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen, et forbud mot engangsplast på alle skip, og testing av biodrivstoff. Alle Hurtigruten Expeditions' seilinger på Galapagos blir klimakompensert.

Hurtigruten Expeditions er en del av Hurtigruten Group. Konsernet inkluderer også Hurtigruten Norge, som har drevet den den legendariske rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes siden starten i 1893, og Hurtigruten Svalbard, som med omfattende landbasert virksomhet er Svalbards største og eldste reiselivsselskap.

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten Expeditions

Pressevakt Hurtigruten Expeditions

Pressekontakt Alle henvendelser om Hurtigruten Expeditions og ekspedisjonscruise (+47) 47 666 888 (ikke SMS)
Øystein Knoph

Øystein Knoph

Pressekontakt Head of Media Operations Hurtigruten Expeditions +47 977 39 224

Relatert innhold

Hurtigruten Group