Gå videre til innhold
Fra skipet får gjestene panoramautsikt mot den spektakulære Svalbard-naturen. Foto: Hurtigruten Svalbard
Fra skipet får gjestene panoramautsikt mot den spektakulære Svalbard-naturen. Foto: Hurtigruten Svalbard

Pressemelding -

Serenissima, tidligere Harald Jarl, tilbake på Svalbard neste år

Det klassiske skipet MS Serenissima, som i over 40 år gikk i hurtigrutetrafikk som MS Harald Jarl, vil neste år ta med gjester på kortere seilinger langs nordvestkysten av Svalbard for Hurtigruten Svalbard.

Ombord på MS Serenissima kan gjestene utforske en del av Svalbard som domineres av landskap med spisse fjelltopper, majestetiske isbreer og et helt unikt dyreliv. Seilingene vil gå helt til 80 grader nord om forholdene tillater det.

– Serenissima kan by på moderne komfort i kombinasjon med en klassisk atmosfære. Seilingen fra Longyearbyen og langs vestkysten av Spitsbergen og til Ny-Ålesund er en helt spesiell opplevelse, og vi er veldig fornøyde med å tilby mini-cruise med Serenissima sesongen 2025, sier administrerende direktør Ingeborg Flønes i Hurtigruten Svalbard.

Magdalenefjorden, Isfjorden og Kongsbreen er bare noe av det man kan oppleve på dette ekspedisjonscruiset.

– Det vil også være små båter om bord som vil ta med gjestene i land på unike steder langs kysten av Svalbard man kun kan nå fra sjøen, sier Flønes. Vi har lokale guider som guider deg rundt på land og forteller om blant annet historien, dyreliv og planteliv samtidig som de deler av sin Svalbard-entusiasme med gjestene.

Når forholdene tillater det, vil gjestene bli satt i land to ganger om dagen.

Både Longyearbyen og sjøreise

De samme seilingene har i tidligere år gått med det klassiske hurtigruteskipet MS Nordstjernen. Nordstjernen hadde i år sin siste sesong på Svalbard på grunn av nye krav som det fredede skipet ikke oppfyller.

Serenissima vil ha to ukentlige seilaser fra Longyearbyen på henholdsvis tre eller fire netter, der gjesten også vil bo en eller to netter på hotell for å oppleve Longyearbyen og området rundt. Reisene kalles «Svalbard Adventure Mini-Cruise», og er på totalt fem eller seks netter for alle gjester. Det blir 34 avganger i 2025 mellom 14. mai og 11. september.

Alle lugarer om bord har egne bad, og det er to salonger, to barer, en restaurant og gode uteområder med panoramautsikt mot den høyarktiske naturen. Med opptil 103 gjester ombord vil seilingene ha en intim atmosfære som gjør at man kan blir godt kjent med både guider, mannskap og andre passasjerer.

Guidene om bord er erfarne lokale guider som snakker en rekke språk, som norsk, engelsk, tysk og fransk.

Lange tradisjoner

MS Serenissima tilhører samme generasjon skip som Nordstjernen, og seilte som MS «Harald Jarl» i en årrekke. Skipet ble så bygd om til cruiseskip, men har beholdt mye av det unike fra tiden i Hurtigruten.

MS Serenissima ble bygget ved Trondhjems Mekaniske Værksted i 1960, og skipet var på Svalbard allerede i 1968 da det åpnet Svalbardekspressen fra fastlandet til Svalbard.


Kontaktinformasjon:

Ingeborg Flønes, administrerende direktør, Hurtigruten Svalbard, mobil: 417 92 360

Ruth Sainz, Marketing and Customer Service Director, Hurtigruten Svalbard, mobil 925 38 617


Hurtigruten Svalbard

Hurtigruten Svalbard er en totalleverandør av landbaserte opplevelser, overnatting og bespisning på Svalbard.

Med beliggenhet i verdens nordligste faste bosetning, Longyearbyen, bringer vi folk nærmere den storslåtte arktiske naturen – året rundt.

Fra midnattssol til polarnatt står hele teamet vårt klare til å ta imot tilreisende og gjøre polardrømer til virkelighet.

.

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)
Hurtigruten Group