Gå videre til innhold
I 2024 kan gjester oppleve Grønland om bord på MS Sarfaq Ittuk med nye reiser skreddersydd for internasjonale turister av Arctic Umiaq Line og Hurtigruten. Foto: Arctic Umiaq Line
I 2024 kan gjester oppleve Grønland om bord på MS Sarfaq Ittuk med nye reiser skreddersydd for internasjonale turister av Arctic Umiaq Line og Hurtigruten. Foto: Arctic Umiaq Line

Pressemelding -

Nytt samarbeid mellom Arctic Umiaq Line og Hurtigruten Norge: Lanserer nye reiser langs Grønlands vestkyst

Arctic Umiaq Line og Hurtigruten Norge lanserer et nytt samarbeid for å utvikle reiselivet på Grønland i en bærekraftig retning og inviterer gjester fra hele verden til å oppleve den autentiske vestkysten.

Nå lanserer selskapene tre reiser om bord på Arctic Umiaq Lines tradisjonsrike kystskip MS Sarfaq Ittuk, «Grønlands hurtigrute». Det ferske samarbeidet mellom de to selskapene gir en eksklusiv og unik mulighet for gjester som ønsker å komme tett på de små lokalsamfunnene langs Grønlands vestkyst.

– Vi er svært stolte av vårt samarbeid med Hurtigruten Norge. Mens Arctic Umiaq Line fortsatt skal betjene våre lokale samfunn, tar vi samtidig ledelsen i utviklingen av en bærekraftig turistindustri her på Grønland som ikke bare ønsker internasjonale gjester velkommen, men som også sikrer lokalverdiskaping gjennom utflukter, overnattinger og måltider gjennom tett samarbeid med lokale småbedrifter og gründere, sier administrerende direktør Jens-Jakob Sandgreen i Arctic Umiaq Line (AUL).

Administrerende direktør Jens-Jakob Sandgreen i Arctic Umiaq Line.


Arctic Umiaq Line driver rutetrafikk med ett skip som seiler mellom Nuuk og en rekke byer og bygder både nord og sør for den grønlandske hovedstaden, på samme måte som Hurtigruten seiler mellom 34 havner fra Bergen i sør til Kirkenes i nord.

– Vi er to selskap som driver med det samme, bare på forskjellige steder i verden. Derfor er vi veldig glad for at vi kan bidra med vår ekspertise innen reiselivet med å utvikle og selge disse reisene, sier administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge.

Ilulissat
Isfjorden i Ilulissat er blant høydepunktene langs den grønlandske vestkysten. Foto: Marsel van Oosten / Hurtigruten
Lang erfaring og nye muligheter

Med et felles mål om å utvikle ansvarlig og bærekraftige reiser har Arctic Umiaq Line og Hurtigruten Norge slått sammen sin ekspertise for å sette sammen en reise som tilbyr langt mer enn tradisjonell masseturisme.

Reisene tilbys og drives av Arctic Umiaq Line, mens Hurtigruten Norge har bidratt til å utvikle programmet og vil selge turene gjennom sitt globale salgsnettverk.

Det er planlagt å åpne tre nye flyplasser på Grønlands vestkyst i 2024 og 2025, to av dem med internasjonal trafikk. Det gir både enestående mulighet for autentisk opplevelser, men også noen utfordringer.

– Vår lange historikk med å drifte kystruten gir oss erfaringen som trengs for å verdsette det unike med kysten og menneskene som bor der, samtidig som vi skaper enestående opplevelser for våre gjester. Gjennom vårt omfattende globale nettverk håper vi å bidra til at flere kan få oppleve Grønland med Arctic Umiaq Line, sier Felin.

Administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge. Foto: Espen Mills / Hurtigruten Norge

Fordyp deg i Grønland

Reisene handler ikke bare om å besøke ulike destinasjoner, men også om å fordype seg i dagliglivets rytme. Siden det ikke er noen veier som knytter bosetningene sammen, har Arctic Umiaq Lines seilinger vært en livslinje i 250 år.

– Våre seilaser handler like mye om de menneskene du møter som om de stedene du ser. Dette er autentiske seilaser der ni av ti av Arctic Umiaq Lines årlige passasjerer er lokale grønlendere, sier Sandgreen.

Gjennom de tre nyutviklede tilbudene vil gjestene seile sammen med de mange lokale grønlandske passasjerene og engelsktalende guide. Det gir en innsikt i samfunnslivet og kystkulturen i de avsidesliggende områder på Grønland.

***

Dette er de nye Grønland-reisene:

Arctic Umiaq Line og Hurtigruten Norge samarbeider for å tilby tre uforglemmelige reiser. Flere opplysninger om hver reise er tilgjengelig ved å trykke på denne lenken:

• Grønlandsreisen: Den 14 netter lange Grønlandsreisen er den definitive opplevelsen av Grønlands om bord på samme skip som brukes av lokale grønlendere for å seile både til det sørlige og det nordlige Grønland.

• Reisen til Nord-Grønland: Den åtte netter lange Nord-Grønland-reisen går fra hovedstaden Nuuk til Uummannaq-øya gjennom Evighetsfjorden og besøker blant annet verdensarven i Isfjorden ved Ilulissat i Diskobukten.

• Reisen til Sør-Grønland: Den seks netter lange Sør-Grønland-reisen starter med en natt med «glamping» på Camp Kangiusaq ved fjordene rundt Nuuk, deretter en overnatting i UNESCO-listet Igaliku, og videre til Qaqortoq.

Foto: Lisa Germany / Visit Greenland

***

Pressekontakter

• Hurtigruten Norge, ved pressevakt – telefon +47 48 02 77 00 – press@hurtigruten.com

• Arctic Umiaq Line, ved administrerende direktør Jens-Jakob Sandgreen – jesa@aul.gl


Arctic Umiaq Line og Hurtigruten Norge deler samme driftsmodell hvor gjester kommer tett på lokalsamfunn ved at man reiser sakte og opplever den unike kysten sammen med lokale passasjerer.

Arctic Umiaq Line, med røtter tilbake til 1774, har med sin rutetrafikk vært en livline for vestkysten av Grønland ved å frakte passasjerer mellom havner fra Narsaq i sør til Ilulissat i nord. Selskapet driver skipet MS Sarfaq Ittuk.

Hurtigruten Norge har 130 års erfaring med transport av gods, lokale passasjerer og turister på “verdens vakreste sjøreise” langs norskekysten.

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)

Relatert innhold

Hurtigruten Group