Gå videre til innhold
Hurtigruten Norge inngår samarbeidsavtale med Arctic Umiaq Line på Grønland for å fremme bærekraftig turisme på Grønland

Pressemelding -

Hurtigruten Norge inngår samarbeidsavtale med Arctic Umiaq Line på Grønland for å fremme bærekraftig turisme på Grønland

Arctic Umiaq Line og Hurtigruten Norge er stolte over å kunngjøre sitt samarbeid om økt vekst og muligheter i Grønlands reiselivsnæring. Begge selskapene er opptatt av å utvikle en bærekraftig reiselivsnæring, og vil samarbeider for å utvikle Arctic Umiaq Lines unike produkt for det internasjonale markedet og fremme bærekraftig turisme på Grønland.


Arctic Umiaq Line, med røtter tilbake til 1774, har med sin rutetrafikk vært en livline for hele vestkysten av Grønland ved å frakte passasjerer og gods mellom havner fra Narsaq i sør til Ilulissat i nord. Selskapet driver skipet MS Sarfaq Ittuk.

- Det grønlandske kystsamfunnet står overfor et historisk skifte når utvidelsen av flyplasser knytter oss til den globale infrastrukturen. Dette gir både muligheter og utfordringer, sier Arctic Umiaq Line-sjef Jens-Jakob Sandgreen.

Jens-Jakob Sandgreen, administrerende direktør i Arctic Umiaq Line

- Med færre enn 60 000 mennesker spredt hovedsakelig langs den 3000 kilometer lange vestkysten, er dette et delikat samfunn som trenger en subtil og bærekraftig tilnærming til turisme og næringsutvikling. Dette partnerskapet vil øke tilgjengeligheten til nye og avsidesliggende destinasjoner for lokalbefolkningen og turister, og det vil bygge på en strategi for å skape bærekraftig turisme og fornye velferdsmuligheter for Grønland, samtidig som det forblir tro mot kjerneformålet om å være et pålitelig alternativ for lokal persontransport.

– Samarbeidet vårt med Arctic Umiaq Line er en spennende mulighet for Hurtigruten Norge, og en sjanse til å fremme vårt felles grunnsyn om at reiseliv og turisme bør bidra til å skape verdier som kommer lokalsamfunn og lokal aktivitet til gode, sier administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge.

Hedda Felin, administrerende direktør i Hurtigruten Norge


- Ved å kombinere vår egen erfaring med Arctic Umiaq Lines unike tilbud, tar vi sikte på å sammen utvikle det mest bærekraftige og unike reiselivsproduktet på Grønland, sier hun.

Partnerskapsavtalen mellom Arctic Umiaq Line og Hurtigruten Norge markerer starten på et nytt kapittel for begge selskapene, med et stort potensial for å utvide samarbeidet i fremtiden. Ytterligere detaljer om samarbeidets innhold vil bli kjent mot slutten av august.

For mer informasjon eller spørsmål vennligst kontakt:

  • Jens-Jakob Sandgreen, administrerende direktør for Arctic Umiaq Line, på e-post: jesa@aul.gl
  • Hedda Felin, administrerende direktør for Hurtigruten Norge, på e-post: press@hurtigruten.com

Arctic Umiaq Line og Hurtigruten Norge deler samme driftsmodell hvor gjester kommer tett på lokalsamfunn ved at man reiser sakte og opplever den unike kysten sammen med lokale passasjerer.

Arctic Umiaq Line, med røtter tilbake til 1774, har med sin rutetrafikk vært en livline for vestkysten av Grønland ved å frakte passasjerer mellom havner fra Narsaq i sør til Ilulissat i nord. Selskapet driver skipet MS Sarfaq Ittuk.

Hurtigruten Norge har 130 års erfaring med transport av gods, lokale passasjerer og turister på “verdens vakreste sjøreise” langs norskekysten.

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)

Relatert innhold

Hurtigruten Group