Gå videre til innhold
Hurtigruten blir eneste reiselivsmerkevare som deltar i prestisjeordningen Made in Norway. Foto: Agurtxane Concellon / Hurtigruten
Hurtigruten blir eneste reiselivsmerkevare som deltar i prestisjeordningen Made in Norway. Foto: Agurtxane Concellon / Hurtigruten

Pressemelding -

Hurtigruten pilot for global «Made in Norway»-lansering

Når Innovasjon Norge nå ruller ut regjeringens prestisjeprosjekt Made in Norway er Hurtigruten eneste reiselivsselskap som er inkludert.

- Vi er utrolig stolt av å være blant pilotene og første reiselivsselskap som får ta i bruk merkeordningen Made in Norway, sier Hedda Felin, administrerende direktør i Hurtigruten.

Hurtigruten har over 130 års historie og erfaring med å frakte turister, lokalpassasjerer og gods langs norskekysten. Som eneste reisemerkevaren som er en del av dette initiativet, blir selskapet sentralt i å posisjonere merkevareordningen som eksporttiltak for reiselivsnæringen.

– Norge som destinasjon – med ren natur, rent vann, nærhet til naturen og unike naturfenomener som midnattssol og nordlys – treffer veldig bra på de globale reisetrendene. Norske myndigheters arbeid med å styrke reiselivsnæringen med et slikt initiativ treffer godt for oss som står i en sterk global konkurranse, sier Felin.

Hedda Felin, CEO Hurtigruten
Hedda Felin, administrerende direktør i Hurtigruten, mottar diplom fra Håkon Haugli, CEO i Innovasjon Norge. Foto: Innovasjon Norge


Initiativet er opprettet for å fremme og feire det beste av norske produkter og opplevelser som bygger på godt håndverket, autentisitet og bærekraft.

– Hurtigruten er det ultimate reisemerket til å introdusere Made in Norway rundt om i verden. Med en historikk og erfaring som streke seg over 130 år tilbake i tid, med tett kontakt med kystsamfunnene mellom Bergen og Kirkenes og utallige samarbeidsaktører, er det ingen andre i reiselivet som kjenner den fantastiske kystlinjen og lokalsamfunnene som vi gjør, sier Felin.

Hurtigruten er en av 22 norske merkevarer som nå får muligheten til å bruke Made in Norway-merket. Alle merkevarene som offisielt er med i den innledende pilotfasen av ordningen ble lansert den 21. august.

Administerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten. Foto: Innovasjon Norge


For å bli invitert inn i Made in Norway-prosjektet må et selskap følge en streng søknadsprosess som inkluderer strenge kriterier for produktkvalitet og en klar forpliktelse til bærekraft. Det sikrer at kun de høyeste standardene for norsk kvalitet opprettholdes under det nye Made in Norway-merket. Sertifiseringsmerket er utformet for å øke konkurransekraften til norske produkter og løsninger på det internasjonale markedet.

Hurtigruten innlemmer nå Made in Norway-merket i sin markedsføring både lokalt og globalt, og vil med det bidra til å etablere ordningen globalt.


Hurtigruten driver sju skip i den legendariske rutetrafikken mellom Kirkenes og Bergen, ofte kalt «verdens vakreste sjøreise». Det har vi gjort siden Vesteraalens Dampskibsselskab, ett av selskapene som gjennom årenes løp er blitt til dagens Hurtigruten , la ut på den første seilasen i 1893.

Den dag i dag bygger vi på arven fra vår 130 år lange historie. Våre skip og vårt erfarne mannskap frakter lokale passasjerer, viktig gods, biler og turister trygt til 34 små og store havner langs norskekysten.

I 2023 relanserer vi også den historiske Svalbardekspressen fra Bergen til Longyearbyen og Nordkappekspressen med nyrenoverte MS Trollfjord. MS Otto Sverdrup går i kommersiell rute fra Hamburg til norskekysten.

Hurtigruten og våre ni skip er en av Norges største maritime arbeidsgivere og lærebedrifter, og alle våre rundt 1100 sjøfolk er ansatt med norske lønns- og arbeidsvilkår. Vi serverer lokalmat i verdensklasse om bord, med kortreist mat og drikke fra rundt 70 lokale leverandører. Vi tilbyr også en rekke spennende og nøye utvalgte utflukter til våre gjester.

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten (+47) 480 27 700 (kun for presse, ikke SMS) Kontaktnummer for kundehenvendelser