Gå videre til innhold
Hurtigruten Group fortsetter sin globale vekst. Foto: Dennis Ballesteros
Hurtigruten Group fortsetter sin globale vekst. Foto: Dennis Ballesteros

Pressemelding -

Hurtigruten Group styrker posisjonen i Sør-Amerika og på Galápagosøyene

Hurtigruten Group har kjøpt en betydelig minoritetsandel i Metropolitan Touring, et av Sør-Amerikas ledende reiseselskaper og pionerer på Galápagosøyene. Med dette kjøpet styrker Hurtigruten Group sin globale posisjon som leverandør av opplevelsesreiser.

Den langsiktige investeringen gjør at Hurtigruten Group nå har en eierandel på 24,9 % i selskapet med hovedkontor i Quito, Ecuador.

«Denne investeringen understreker våre ambisjoner og vi er svært begeistret for å gå inn på eiersiden av Metropolitan Touring, et selskap som gjenspeiler både vår ekspedisjonsarv og våre bærekraftsverdier. Dette partnerskapet gir oss muligheten til å realisere våre ambisjoner om å være den fremste leverandøren av unike bærekraftige opplevelsesreiser. Vi forsterker med dette tilliten hos investorene våre ved å vise at vi mener det vi sier når det kommer til globale vekstambisjoner, samtidig som vi kan tilby våre gjester de bærekraftige opplevelsene som de forventer av oss», sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten Group.

Det strategiske partnerskapet utvider Hurtigruten Groups portefølje av produkter på unike destinasjoner og styrker Hurtigruten Groups posisjon som ledende innen bærekraftige opplevelsesreiser.

«Hurtigruten Group deler lidenskapen vår for opplevelsene Sør-Amerika tilbyr. Vi er glade over dette partnerskapet som vi mener fører sammen to selskaper som begge tror industrien vår kan gjøre godt i verden. Vi er i ferd med å komme oss igjen etter pandemien og jeg er sikker på at dette samarbeidet vil styrke Sør-Amerikas posisjon som en spennende destinasjon på den globale reiselivsscenen», sier administrerende direktør for Metropolitan Touring Paulina Burbano de Lara.

Hurtigruten Expeditions, verdens største og ledende ekspedisjonscruiseselskap og en del av Hurtigruten Group, tilbyr seilinger til Galapagos hele året i samarbeid med Metropolitan Touring. Ekspedisjonscruisene med omkring 90 gjester blir gjort med MS Santa Cruz II.

For mer informasjon eller intervjuer, kontakt VP Group Communications, Catriona Loughran på +47 909 25528 eller e-post: catriona.loughran@hurtigruten.com .

Emner


Om Hurtigruten Group

Hurtigruten Group er verdens ledende opplevelsesreiseselskap og største ekspedisjonscruiseselskap, som lar gjestene utforske unike reisemål på en bærekraftig og meningsfull måte. Med hovedkontor i Oslo, har Hurtigruten Group en stolt ekspedisjonsarv og er forpliktet til å jobbe med den beste og nyeste grønne teknologien for å sikre at produktene våre er trygge og respekterer naturen, dyrelivet og samfunnene vi besøker.

Hurtigruten Group har en omfattende portefølje med tre forretningsområder:

  • Hurtigruten Norge, som driver Norwegian Coastal Express og regnes som ‘verdens vakreste sjøreise’, har seilt langs den norskekysten siden 1893.
  • Hurtigruten Expeditions, som ble grunnlagt i 1896, og er verdensledende ekspedisjonscruiseoperatør med rundt 250 destinasjoner til mer enn 30 land, inkludert Canada, Grønland, Svalbard, Norge, Nord-Amerika, Britiske øyer, Karibia, Vest-Afrika, Sør-Amerika og Antarktis.
  • Hurtigruten Svalbard, en av de mest eksklusive turoperatørene i bransjen, tilbyr landbaserte opplevelser på den spektakulære arktiske øygruppen. https://global.hurtigruten.com/


Om Metropolitan Touring

Metropolitan Touring, grunnlagt i 1953, regnes som Sør-Amerikas fremste turoperatør og organiserer reiser over Ecuador, Peru og Colombia. Selskapet var banebrytende for ekspedisjonscruise på Galápagosøyene på 1970-tallet, hvor det eier og driver tre ekspedisjonsskip og ett hotell. På det ecuadorianske fastlandet utgjør boutiquehotellet Casa Gangotena i Quitos historiske sentrum, og Mashpi Lodge, en luksuriøs kokong i regnskogen nordvest for Quito, en del av porteføljen. Gjestenes karbonutslipp i Ecuador kompenseres gjennom nyplanting og forvaltning av truede skoger og skoger med stort biologisk mangfold. www.metropolitan-touring.com 

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)
Pressevakt HX

Pressevakt HX

Pressekontakt Alle henvendelser om HX (tidligere Hurtigruten Expeditions) og ekspedisjonscruise (+47) 47 666 888 (ikke SMS)
Tarjei Kramviken

Tarjei Kramviken

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Hurtigruten +47 97600637
Øystein Knoph

Øystein Knoph

Pressekontakt Head of Media Operations Hurtigruten +47 977 39 224
Anne Solsvik

Anne Solsvik

Pressekontakt VP kommunikasjon Hurtigruten +47 995 98 796

Hurtigruten Group