Gå videre til innhold
Foto: MAXIMILIAN SCHWARZ/Hurtigruten
Foto: MAXIMILIAN SCHWARZ/Hurtigruten

Pressemelding -

​Norske Kai (54) blir kaptein på verdens første hybriddrevne cruiseskip

17 år gammel startet han karrieren sin som byssegutt. 37 år senere blir Kai Albrigtsen (54) kaptein på verdens første hybriddrevne cruiseskip.

Når MS Roald Amundsen legger ut på jomfruturen våren 2019, er det ikke bare skipet som skriver historie. Kai Albrigtsen fra Stokmarknes i Vesterålen blir den første i verden som kan titulere seg kaptein på et hybriddrevet cruiseskip.

- Dette er en stor ære og et stort ansvar. Å ta kommandoen på et så unikt skip er uten tvil høydepunktet i karrieren min, sier 54-åringen.

Sammen med søsterskipet MS Fridtjof Nansen, er MS Roald Amundsen under bygging på Kleven verft i Ulsteinvik. De to ekspedisjonscruiseskipene blir utstyrt med store batteripakker, banebrytende grønn teknologi og en rekke andre miljøvennlige løsninger. Skipene blir levert i 2019 og 2020, med et tredje hybriddrevet ekspedisjonscruiseskip med planlagt levering i 2021.

.

Antarktis, Arktis, Norskeysten, Nordvestpassasjen...

MS Roald Amundsen. Foto: HURTIGRUTEN

.

Med kaptein Kai til rors skal MS Roald Amundsen ta med seg gjester til noen av verdens mest spektakulære reisemål - som Antarktis, Alaska, Nordvestpassasjen og ekspedisjonscruise langs norskekysten.

Med plass til bare 500 gjester, vil MS Roald Amundsen ta kunne dra til steder større cruiseskip bare kan drømme om. Miljøteknologien og de grønne løsningene gjør at Hurtigrutens nye skip har fått enorm oppmerksomhet verden over.

.

- En helt ny standard

- Den nye teknologien på MS Roald Amundsen åpner helt nye muligheter. Hurtigruten setter en ny standard for hele cruisenæringen, og jeg er stolt over å få være del av Hurtigrutens grønne bølge. Vi viser resten av bransjen hva det er mulig å få til, sier Albrigtsen.

Fra starten i byssa, har Albrigtsen gått gradene gjennom en rekke ulike stillinger på mer enn ti ulike Hurtigruten-skip. Han seilte til Antarktis første gang i 2003, før han ble forfremmet til kaptein i 2006.

De to siste årene har han vært kaptein på MS Midnatsol.

(teksten fortsetter under bildet)

Foto: MAXIMILIAN SCHWARZ/Hurtigruten

.

I friperiodene bruker Albrigtsen mye tid med familien, og friluftsliv i naturskjønne omgivelser hjemme i Vesterålen. Privat er hurtigruteskip byttet ut med hans egen 36 fot store båt som han og familien bruker store deler av året – blant annet til fisketurer i Vesterålen og Lofoten.

- Gjennom mine 37 år i Hurtigruten har jeg opplevd mange utfordringer og fått en helt unik erfaring. Mest av alt er det å jobbe for Hurtigruten som et eventyr. Jeg har gledet meg til å gå på jobb hver eneste dag i hver eneste stilling jeg har hatt. Vi har et unikt og godt arbeidsmiljø. Og ingen dager på «kontoret» er like, sier Albrigtsen.

Emner


Om Hurtigruten AS

Hurtigruten ble startet i 1893, og har gjennom 125 år bygget seg opp til verdensleder innen ekspedisjonsreiser.

Selskapet driver den legendariske Kystruten Bergen – Kirkenes, med 11 spesialbygde skip og daglige avganger. 

Hurtigrutens stadig voksende flåte av ekspedisjonsskip tar med gjester til spektakulære destinasjoner fra Svalbard i nord til Antarktis i sør. 

Vinteren 2018 lanserer Hurtigruten verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen, etterfulgt av søsterskipet MS Fridtjof Nansen året etter. 

Kontakter

Øystein Knoph

Øystein Knoph

Pressekontakt Head of Media Operations Hurtigruten +47 977 39 224
Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)

Relatert innhold

TOTALOPPGRADERING: Slik blir nye Explorer Lounge & Bar på MS Finnmarken etter oppgraderingen som skal skje i første kvartal 2020. Foto: Hurtigruten

​Hurtigruten lanserer nytt ekspedisjonsskip: MS Finnmarken får historisk oppgradering

Hurtigrutens MS Finnmarken skal bygges om til et helt nytt, premium ekspedisjonscruisekip – i det som blir den mest omfattende oppgraderingen i Hurtigrutens historie.
Fra 2021 skal nyoppussede MS Finnmarken seile året rundt på ekspedisjonscruise til håndplukkede destinasjoner langs norskekysten.
Men etter at den omfattende oppgraderingen er ferdig våren 2020, kan Hurtigrutens gjester få en

Hurtigruten Group