Gå videre til innhold

Pressemelding -

Fire Hurtigruten-ansatte testet positivt for COVID-19

Fire besetningsmedlemmer på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen har testet positivt for COVID-19. Skipet ligger ved kai i Tromsø, og det er ingen gjester om bord.

  • OPPDATERT 31.07 22.07

De fire besetningsmedlemmene ble isolert for flere dager siden på grunn av annen sykdom, uten symptomer på COVID-19. Da skipet ankom Tromsø natt til fredag ble likevel alle rutinemessig testet.

- Rutinene våre sikrer at besetningsmedlemmer blir satt i karantene ved tegn på sykdom, uansett symptomer. Det var ikke grunn til å mistenke COVID-19 da skipet la til kai i Tromsø på bakgrunn av symptomene de fire i mannskapet hadde. Heldigvis fikk vi raskt svar på testene, slik at både vi og Tromsø kommune fikk iverksatt tiltak, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten. De firebesetningsmedlemmene er nå innlagt på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN).


Det var 177 gjester om bord på Svalbard-cruiset som endte i Tromsø fredag morgen. Ingen av gjestene har meldt fra om symptomer på covid-19 underveis.

Som en del av smittesporingen har Hurtigruten blitt gjort oppmerksom på at en gjest fra forrige seiling etter hjemkomst har testet positivt for COVID-19. Dette tas med i det videre arbeidet med smittesporing. Alle gjestene som var om bord på seilingene som startet 17. og 24. juli blir nå fulgt opp med informasjon fra Hurtigruten og myndighetene.

- Sammen med Folkehelseinsituttet, Tromsø kommune og lokale helsemyndigheter jobber vi nå med å følge opp og ivareta både gjester og våre ansatte som har vært  bord på de to siste turene, sier Ege.

- Alle gjestene må i selvisolasjon i tråd med de nasjonale retningslinjene, og vil også testes ved symptomer på COVID-19. Hurtigruten samarbeider tett med Tromsø kommune, Folkehelseinstituttet (FHI), UNN og andre nasjonale og lokale myndigheter for å følge opp mannskapet og gjestene om bord, sier Ege.

Skipet er nå isolert. De 160 besetningsmedlemmene som er om bord er satt i karantene og alle vil bli testet.

- Sikkerheten til våre gjester og ansatte er Hurtigrutens viktigste prioritet, og vi har strenge rutiner for å hindre smitte. Vi har daglige kontroller av alle om bord, både gjester og mannskap. At disse fire tilfellene ble oppdaget og isolert tidlig, selv uten symptomer på Covid-19, viser at våre tiltak og rutiner fungerer, sier Ege.

Skipet skulle seilt til Svalbard fredag ettermiddag. Dette cruiset blir avlyst. Den neste reisen med skipet er ikke planlagt før i begynnelsen av september.

-Vi tar også kontakt med alle gjester som var om bord på skipets siste seilinger for å gi dem informasjon og videreformidle myndighetenes råd, sier Ege.

Praktisk informasjon:

**Gjester som skulle vært med på seilingen med avgang fra Tromsø fredag ettermiddag, blir kontaktet. 

**Hurtigruten jobber med å kontakte gjester på MS Roald Amundsens avganger 17. og 24. juli. Hurtigruten oppfordrer alle gjester til å følge myndighetenes råd, og ta kontakt med sitt lokale helsevesen dersom du skulle oppleve symptomer.

**Gjester som skulle reist på seilingen fredag ettermiddag ettermiddag eller som har reist med Hurtigruten på følgende nummer:
NO: +47 81 50 37 36
DE: +49 40 301 87 190
UK: + 44 33 08 08 18 84
US: +1 866 552 0371
FR: + 33 97 75 50 382

- Sikkerheten til våre gjester og ansatte er Hurtigrutens viktigste prioritet. Derfor innførte vi allerede i januar strenge prosedyrer for å begrense risiko for smitte om bord på våre skip. Våre smittevernregler er på flere områder er strengere enn myndighetenes anbefalinger. Vi har blant annet redusert kapasiteten betraktelig om bord på skipene for å tilrettelegge for sosial distansering, endret matkonsepter og hyppig desinfisering av fellesområder, sier Ege.


Om Hurtigruten AS

Hurtigruten ble startet i 1893, og har gjennom 127 år bygget seg opp til verdensleder innen ekspedisjonsreiser.

Hurtigrutens stadig voksende flåte av ekspedisjonsskip tar med gjester til spektakulære destinasjoner fra Svalbard i nord til Antarktis i sør.

Selskapet driver også den legendariske ruten mellom Bergen – Kirkenes, med 11 spesialbygde skip og daglige avganger.

I 2019 lanserte Hurtigruten verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen, etterfulgt av søsterskipet MS Fridtjof Nansen i 2020. 

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)
Tarjei Kramviken

Tarjei Kramviken

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Hurtigruten +47 97600637
Hurtigruten Group