Gå videre til innhold
Professor i medisinsk mikrobiologi Ørjan Olsvik ved UiT Norges arktiske universitet skal styrke Hurtigrutens medisinske team og gi selskapet råd om smittevern. Foto: CHRISTIAN A. UNOSEN
Professor i medisinsk mikrobiologi Ørjan Olsvik ved UiT Norges arktiske universitet skal styrke Hurtigrutens medisinske team og gi selskapet råd om smittevern. Foto: CHRISTIAN A. UNOSEN

Pressemelding -

Ørjan Olsvik blir smittevernekspert for Hurtigruten

Professor i medisinsk mikrobiologi Ørjan Olsvik ved UiT Norges arktiske universitet skal forsterke selskapets smittevernkompetanse og sikre tryggest mulige seilinger.

Olsvik har i mer enn et tiår vært ansatt ved det anerkjente US Centers for Diseases Control and Prevention (CDC) og har vært tilknyttet Verdens helseorganisasjon (WHO) og Verdensbanken. Han har også vært konsulent for FN, NATO, og for det norske forsvarets medisinske tjenester under Ebola-utbrudd i Afrika.

Olsvik har bred erfaring fra bekjempelse av smitteutbrudd på cruiseskip.

- Vi er stolte av å forsterke det medisinske apparatet vårt gjennom å knytte oss til en slik autoritet på smittevern. Sikkerheten til gjester og mannskap om bord, og til samarbeidspartnere og folk i alle havnene vi besøker, skal alltid være Hurtigrutens øverste prioritet, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

KNYTTER TIL SEG SMITTEVERNEKSPERT: Konsernsjef Daniel Skjeldam og Hurtiguten har engasjert professor Ørjan Olsvik til å gi råd om forebygging og bekjempelse av smitte.    

.

Ørjan Olsvik, som opprinnelig kommer fra Risøyhamn, skal kombinere en deltidsstilling som rådgiver for Hurtigruten med sin professorstilling ved universitetet i Tromsø. Han vil også ha en sentral rolle i videreopplæring av Hurtigruten-ansatte på skipene og på land.

- Når du kommer fra én av de 34 havnene som Hurtigruten gjør anløp til langs kysten, er du vokst opp med en forståelse av hvor viktig denne livsnerven er for norskekysten. Jeg ser fram til å bruke kunnskapene og erfaringen min til å bistå i å gjøre alle seilinger mest mulig trygge for smittsomme sykdommer, sier Olsvik.

Olsvik vil også stå sentralt i arbeidet med å forsterke Hurtigrutens smittevernsystemer og -rutiner på de internasjonale ekspedisjonscruisene.

.

Tryggest mulige seilinger

Smitteverneksperten skal inngå i Hurtigrutens medisinske team og videreutvikle Hurtigrutens Trygge sammen-program sammen med det øvrige fagmiljøet i selskapet.

- Hurtigruten har i dag gode og effektive systemer for smittevern og -bekjempelse. Arbeidet fremover vil handle om å sikre etterlevelse og å optimalisere systemer og rutiner på linje med den nyeste forskningen og teknologien innen tester, vaksiner og andre tiltak, sier Olsvik.

Grundige gjennomganger av Hurtigrutens eksisterende kompetanse, prosedyrer og utstyr er allerede pågående. Innsikten vil løpende omsettes i nye tiltak.

Olsvik mener det er viktig at tiltakene programmet dekker både forebygging og bekjempelse av mulig smitte.

- Vi skal få til systemer og måter å jobbe på som kombinerer smittevern med kontroll av mulig smitte. Alle skal være kjent med sitt ansvar for å unngå at smitte kommer ombord på skipene og samtidig også vite eksakt hva de skal gjøre skulle en smittesituasjon likevel oppstå, sier Olsvik. 

Emner


Om Hurtigruten AS

Hurtigruten ble startet i 1893, og har gjennom 125 år bygget seg opp til verdensleder innen ekspedisjonsreiser.

Hurtigrutens stadig voksende flåte av ekspedisjonsskip tar med gjester til spektakulære destinasjoner fra Svalbard i nord til Antarktis i sør.

Selskapet driver også den legendariske ruten mellom Bergen – Kirkenes, med 11 spesialbygde skip og daglige avganger.

I 2019 lanserte Hurtigruten verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen, etterfulgt av søsterskipet MS Fridtjof Nansen i 2020. 

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)
Øystein Knoph

Øystein Knoph

Pressekontakt Head of Media Operations Hurtigruten +47 977 39 224

Relatert innhold

Hurtigruten Group