Gå videre til innhold
Det klassiske hurtigruteskipet MS Finnmarken fra 1956 er hovedattraksjonen på Hurtigrutemuseet på Stokmarknes. Foto: Bjørn Eide / Hurtigrutemuseet
Det klassiske hurtigruteskipet MS Finnmarken fra 1956 er hovedattraksjonen på Hurtigrutemuseet på Stokmarknes. Foto: Bjørn Eide / Hurtigrutemuseet

Pressemelding -

Ny samarbeidsavtale gir tusenvis av Hurtigruten Norges passasjerer muligheten til å besøke Hurtigrutemuseet

Hurtigruten Norge og Hurtigrutemuseet går sammen om å lansere nye utflukter som gir hurtigrutegjestene muligheten til et dypdykk i Hurtigrutens historie og dens betydning for kystsamfunnene.

Neste år vil rundt 80.000 Hurtigruten-gjester seile med skipene som er innom Stokmarknes. Gjennom samarbeidet om nye utflukter håper Hurtigruten at så mange som mulig av disse vil besøke det nye museet.

– Museet er en kjempeattraksjon for våre gjester. Jeg har selv vært der to ganger, og det viser den unike rollen denne ruten har hatt langs kysten siden oppstarten i 1893, sier administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge.

Stokmarknes er Hurtigrutens fødested, og det nye museet tar gjestene gjennom hele historien fra kaptein og grunnlegger Richard Withs første seiling for snart 130 år siden og frem til dagens moderne skip.

– Vi er veldig glade for at enda flere nå får muligheten til å besøke museet. Men det belegget og den kapasiteten Hurtigruten har, så tror vi dette kan bidra med veldig mange nye gjester. En slik kombinasjon av sjøreisen og aktiviteter gir verdiskapning på land så vel som om bord, sier administrasjons- og økonomisjef Ole Martin Hammer i Museum Nord.

På museet kan gjestene oppleve det klassiske hurtigruteskipet MS Finnmarken fra 1956 og se utstillingen om hurtigruta og kulturen langs kystruten.

– Vårt mål er å fylle Hurtigrutemuseet med gjester fra våre skip slik at de ikke bare tar med seg opplevelser fra verdens vakreste sjøreise, men også et varig inntrykk av Kyst-Norge og den betydningen Hurtigruten har hatt de siste 130 årene, sier Felin.

Hurtigruten anløper Stokmarknes mellom 14.15 og 15.15 på sørgående rute. Med den nye avtalen blir det mulig å besøke museet på to ulike måter for gjestene om bord:

  • Dersom man vil gjøre et dypdykk i hurtigrutehistorien og i kystkulturen, kan man bli med på en utflukt som starter med buss fra Sortland til museet på Stokmarknes. Da får gjestene en guidet rundtur og til sammen opp mot to timer på museet før de går om bord på skipet og seiler videre sørover. Den nye utflukten blir tilgjengelig fra 25. oktober.
  • Det andre alternativet er å oppleve museet i den timen skipet ligger til kai på Stokmarknes.

Emner


.

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)

Hurtigruten Group