Gå videre til innhold
Nå deler Hurtigruten Foundation ut mer penger til prosjekter langs norskekysten og på Svalbard

Pressemelding -

Nå deler Hurtigruten Foundation ut mer penger til prosjekter langs norskekysten og på Svalbard

To ganger i året tar Hurtigruten Foundation imot søknader fra prosjekter som er til gode for lokalsamfunnene, til initiativer som positivt påvirker naturen og dyrelivet, og prosjekter øremerket til bekjempelse av plastforurensing og marin forsøpling. Siden 2015 har stiftelsen støttet mer enn 60 prosjekter verden over. Nå kan det bli din tur.

Tilskuddene er tilgjengelig for enkeltpersoner, prosjekter, og organisasjoner i områder der Hurtigruten Group opererer. Både små og store prosjekter kan søke om støtte, og alle søknader vurderes av Hurtigruten Foundation sitt styre, et team av eksperter med lang erfaring innen turisme, miljøvern og forskning. Søknadsfristen er 1. mai 2023.

"Hurtigruten Foundation er stolte av å støtte initiativer og forskning som beskytter og bevarer unik natur og kulturarv," sier Henrik A. Lund, administrerende direktør i Hurtigruten Foundation.

«Vi besøker noen av de mest unike stedene i verden, og naturen, dyrelivet og lokalsamfunnene på disse stedene skal ikke bare være uforstyrret, de skal ha en positiv nytte av besøket vårt også. Dette er en grunnleggende del av vår filosofi. Å støtte lokale prosjekter gjennom Hurtigruten Foundation er en av flere måter vi gir tilbake til samfunnet og naturen på».

Tarevokterne. Photo credit_Johan Bjerg
Tarevokterne gjenoppretter tareskog i Nord-Norge

Blant de mange prosjektene Hurtigruten Foundation støttet i fjor, er Prince William Sound Science Center i Alaska, USA, for deres forskning på plastinntak hos trekkfugler, The Charles Darwin Foundation for studier av albatrossbestanden på Galápagos, og norske Tarevokterne, for deres innsats for å gjenopprette tareskogen i Nord-Norge.

«Takket være Hurtigruten har vi kunnet fortsette arbeidet med å gjenopprette lokalt marint dyreliv gjennom frivillig arbeid. Støtten bidrar blant annet til vedlikehold av dykkerutstyr, opplæring av flere tarevoktere, og øke bevisstheten av hvor viktig bevaring av tareskogen vår er. Tilskuddet har også gitt oss mulighet til å starte samtaler med flere dykkerklubber i Nord-Norge, noe som støtter opp om planen vår om å skalere opp aktiviteter langs kysten», sier Ida Søhol, medgründer i Tarevokterne.

Søknader må sendes til Hurtigruten Foundation innen 1. mai 2023. Besøk stiftelsens nettsider for mer informasjon om søknadsprosessen.

Henrik Lund. Photo Credit: Hurtigruten
Henrik Lund, Daglig leder i Hurtigruten Foundation

Emner


Om Hurtigruten Foundation

Hurtigruten Foundation ble etablert i 2015, med mål om å gjøre en forskjell for viktige prosjekter rundt om i verden, inkludert langs norskekysten. De samlede midlene som er donert så langt, ligger godt over fem millioner kroner fordelt på mer enn 60 initiativer i seksten land. Foundation er et samarbeid mellom Hurtigruten og våre passasjerer, partnere, leverandører, andre organisasjoner og givere for å utgjøre en faktisk forskjell.

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)

Hurtigruten Group