Gå videre til innhold

Pressemelding -

Mannskap og gjester på MS Fridtjof Nansen testet negativt for covid-19

Alle mannskap og gjester på Hurtigrutens ekspedisjonscruiseskip MS Fridtjof Nansen som er testet for covid-19, har testet negativt. 

Ekspedisjonscruiseskipet MS Fridtjof Nansen er underveis på et to uker langt cruise fra Hamburg, langs norskekysten og tilbake til Hamburg.

Som Hurtigruten opplyste om på mandag, ble fire av mannskapet isolert om bord med lette forkjølelsessymptomer. Alle disse fire testet tirsdag kveld negativt for covid-19.

Torsdag morgen kom også resultatet for de andre testene som ble tatt om bord. Hele mannskapet på 162 har testet negativt.

168 av de 171 gjestene har testet negativt. Tre gjester har valgt å ikke la seg teste. Ingen har testet positivt.

- Vi er selvfølgelig veldig glade for at alle har testet negativt. Vi har ikke hatt grunn til å mistenke smitte om bord på MS Fridtjof Nansen, men tar alle forholdsregler. Hurtigruten er i tett dialog med myndighetene i Norge og Tyskland, og følger alle råd og anbefalinger fra dem, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

Tre av gjestene på MS Fridtjof Nansen har valgt å ikke la seg teste for covid-19. Disse tre må oppholde seg på lugarene sine inntil videre.

- Vi oppfordrer selvfølgelig alle om bord til å teste seg. Men vi kan ikke pålegge privatpersoner å ta testen, sier Ege.

Situasjonen på MS Roald Amundsen

MS Roald Amundsen ligger til kai i Tromsø. Alle de 158 besetningsmedlemmene på skipet, har blitt testet for koronasmitte. 37 har testet positivt for covid-19, mens 121 har testet negativt. 

Etter at de første besetningsmedlemmene testet positivt fredag formiddag, har Hurtigruten jobbet tett med Tromsø kommune om oppfølging av situasjonen.

- Tromsø kommune har vært på flere inspeksjoner om bord i samarbeid med Hurtigruten. Etter inspeksjonen onsdag ettermiddag, kom kommunen med to konkrete tilbakemeldinger. At smittevernet fungerte godt. Men at de ønsket endringer i organisering av det medisinske arbeidet om bord. Dette ble umiddelbart fulgt opp fra Hurtigrutens side onsdag ettermiddag, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

Hele mannskapet om bord skal testes på nytt.

Fire av de filippinske besetningsmedlemmene som testet positivt, har vært innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). To av disse er skrevet ut og er i karantene. Torsdag ble det kjent at ytterligere to mannskapsmedlemmer har blitt lagt inn på sykehuset.

Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) har 16 av gjestene på MS Roald Amundsens seilinger 17. og 24. juli testet positivt for covid-19.

Oppdaterte smittetall kan du finne på Folkehelseinstituttets nettsider FHI.no

.

***

På grunn av ekstremt stor pågang fra norske og internasjonale medier, får vi dessverre ikke besvart alle pressehenvendelser og detaljspørsmål løpende per telefon.

Vi ber om at mediehenvendelser også sendes til press@hurtigruten.com - så vil de bli besvart så raskt som mulig.

Emner


Om Hurtigruten AS

Hurtigruten ble startet i 1893, og har gjennom 125 år bygget seg opp til verdensleder innen ekspedisjonsreiser.

Hurtigrutens stadig voksende flåte av ekspedisjonsskip tar med gjester til spektakulære destinasjoner fra Svalbard i nord til Antarktis i sør.

Selskapet driver også den legendariske ruten mellom Bergen – Kirkenes, med 11 spesialbygde skip og daglige avganger.

I 2019 lanserte Hurtigruten verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen, etterfulgt av søsterskipet MS Fridtjof Nansen i 2020. 

Pressekontakt

Pressevakt Hurtigruten Norge

Pressevakt Hurtigruten Norge

Pressekontakt Alle henvendelser om Hurtigruten Norge og rutetrafikken Bergen-Kirkenes (+47) 48 02 77 00 (ikke SMS)
Hurtigruten Group