Gå videre til innhold
Hurtigrutens Arctic Haute Route - våren 2017 med MS Nordstjernen.
Hurtigrutens Arctic Haute Route - våren 2017 med MS Nordstjernen.

Pressemelding -

Hurtigruten’s Arctic Haute Route – toppturseiling med MS Nordstjernen

Våren 2017 tar Hurtigruten gjestene til de beste skifjellene i Nord-Norge på seilingen «Arctic Haute Route». Legendariske MS Nordstjernen blir «basecamp» på seilingen mellom Bodø og Tromsø under de seks unike seilingene mellom Tromsø og Bodø.

Med «Arctic Haute Route» tilbyr Hurtigruten, med ekspertbistand fra Norwegian Adventure Company, en mulighet for alle skiglade å nå de beste skifjellene mellom Tromsø og Bodø, på Kvaløya, Senja, Andørja og i Lofoten.

- Dette kommer til å bli helt rått. Disse fjellene er blant de beste skifjellene i landet, og med det også blant de beste i Europa. Det er ikke uten grunn skikjørere fra kontinentet trekker til Nord-Norge på våren, når snøen smelter i alpene. Her er sesongen på sitt aller beste med blå himmel, lange solrike dager og pudder på toppene, sier produktsjef i Hurtigruten, og toppturentusiast Martin Julseth.

Våren 2017 vil legendariske MS Nordstjernen gjøre seks seilinger mellom Bodø og Tromsø, tre nordgående og tre sørgående. Skipet lastes med topptur-entusiaster på alle nivåer, og målet er de mange fine skifjellene på strekningen. Toppene på Kvaløya utenfor Tromsø, på Senja, Andørja og ikke minst i Lofoten skal bestiges i løpet av fire dager med ski&sail i overgangen mars-april. Første avgang er satt til 26. mars 2017.

- Hurtigruten’s Arctic Haute Route blir langt mer enn en vanlig seilas der du også kan stå på ski. Dette blir et eventyr for livet, i uberørt arktisk villmark. Turene vil bli planlagt og ledet av sertifiserte Tindeveiledere og toppturguider (fra Norgesguidene). De vil legge opp rutene etter vær og føre samt eventyrlyst, form og ønsker fra gjestene. Ingenting skal overlates til tilfeldighetene. Det vil være sertifiserte guider som vurderer og tilpasser rutene og ivareta sikkerheten underveis. Vi vil gå i mindre grupper og selvfølgelig er sender-mottaker, søkestang og spade obligatorisk på utstyrslisten, sier Julseth.

MS Nordstjernen ble bygget for Hurtigruten i 1956, og gjennomgikk omfattende vedlikehold i 2013. Bruken av messing og tre har tatt henne tilbake til sin gamle storhetstid. Hun kombinerer ekte nostalgi med komfort, som skaper en helt unik atmosfære. Skipet er perfekt for kortere seilinger og samhold mellom gjestene i restaurant og salonger.

Hurtigruten’s Arctic Haute Route
Seilas mellom Tromsø og Bodø eller Bodø og Tromsø med tre netter ombord
Skiturer: Guidede turer i små grupper med sertifiserte fjellguider og all transport inkludert
Alle måltider med fantastisk lokalmat fra Norway's Coastal Kitchen

Det er totalt 6 seilaser på Arctic Haute Route: På de tre nordgående seilasene fra Bodø til Tromsø, utforskes Lofoten, Andørja og Kvaløya. De varer fra torsdag til søndag.
Avreisedatoer: 30.03 2017, 20.04 2017 og 27.04 2017

De sørgående turene går fra Tromsø til Bodø, og underveis besøkes Senja, Andørja og Lofoten. De varer fra søndag til onsdag.
Avreisedatoer: 26.03 2017, 02.04 2017 og 23.04 2017.

Se vedlagte dag til dag-program for ytterligere detaljer.

Emner


Hurtigruten er den legendariske ruten langs norskekysten; originalen siden 1893. Fra 2016 tilbyr Hurtigruten ekspedisjonsreiser med fire skip i Arktis ved Svalbard, Island og Grønland, og seilinger rundt Antarktis. I alt 11 skip tilbyr opplevelsesreiser langs norskekysten - hver dag hele året.

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)
Pressevakt HX

Pressevakt HX

Pressekontakt Alle henvendelser om HX (tidligere Hurtigruten Expeditions) og ekspedisjonscruise (+47) 47 666 888 (ikke SMS)
Tarjei Kramviken

Tarjei Kramviken

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Hurtigruten +47 97600637
Øystein Knoph

Øystein Knoph

Pressekontakt Head of Media Operations Hurtigruten +47 977 39 224
Anne Solsvik

Anne Solsvik

Pressekontakt VP kommunikasjon Hurtigruten +47 995 98 796

Hurtigruten Group