Gå videre til innhold

Pressemelding -

​Hurtigruten stopper alle ekspedisjonscruise-seilinger inntil videre

Etter utbruddet av koronasmitte på ekspedisjonscruiseskipet MS Roald Amundsen, stopper Hurtigruten inntil videre alle seilinger med ekspedisjonscruiseskipene MS Roald Amundsen, MS Fridtjof Nansen og MS Spitsbergen både i og utenfor norsk farvann.

36 besetningsmedlemmer og flere gjester har testet positivt for covid-19, etter at det fredag formiddag ble bekreftet utbrudd av korona på ekspedisjonscruiseskipet MS Roald Amundsen.

- De siste dagene har handlet om to ting. Å ta vare på gjester og kolleger - og å bidra til å spore og begrense smitten. Vi jobber tett sammen med Folkehelseinstituttet (FHI), Tromsø kommune og andre aktører for å håndtere situasjonen best mulig, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Hurtigruten gjennomgår nå hele hendelsesforløpet, og hva som skjedde i perioden frem til de første koronatilfellene blant mannskapet på MS Roald Amundsen ble bekreftet fredag formiddag.

- En foreløpig evaluering viser at det har vært svikt i flere av våre interne prosedyrer. Derfor er vi nå i gang med en full gjennomgang av alle prosedyrer, og alle sider av vår egen håndtering, sier Skjeldam.

Den siste tiden har man også sett en oppblomstring av koronatilfeller i mange deler av verden.

- Vår egen rutinesvikt og økt smitte internasjonalt, gjør at vi inntil videre innstiller alle våre ekspedisjonscruise-seilinger både i og utenfor norsk farvann, sier Skjeldam.

Hurtigrutens to ekspedisjonscruiseskip som er i drift - MS Fridtjof Nansen og MS Spitsbergen - legges til kai når de nåværende cruisene avsluttes i løpet av de neste dagene.

Hurtigrutens rutetrafikk mellom Bergen og Kirkenes påvirkes ikke.

Hurtigruten vil i løpet av mandag starte arbeidet med å kontakte gjester som blir berørt av kanselleringene.

- Dette er en alvorlig situasjon for alle som er berørt. Vi har ikke vært gode nok og vi har gjort feil. På vegne av alle oss i Hurtigruten er jeg lei meg for det som har skjedd. Vi tar ansvaret vårt fullt ut, sier Skjeldam.

***

Hurtigruten inviterer til pressekonferanse ved Bjørvika konferansesenter (i Oslo Atrium, Dronning Eufemias gate 6A) klokken 17.30.

Vi ber om at påmelding sendes til press@hurtigruten.com.

Medier som ikke har mulighet til å være til stede, bes om å ta kontakt på samme e-postadresse for å melde seg opp for intervjuer på telefon.   

***


Om Hurtigruten AS

Hurtigruten ble startet i 1893, og har gjennom 125 år bygget seg opp til verdensleder innen ekspedisjonsreiser.

Hurtigrutens stadig voksende flåte av ekspedisjonsskip tar med gjester til spektakulære destinasjoner fra Svalbard i nord til Antarktis i sør.

Selskapet driver også den legendariske ruten mellom Bergen – Kirkenes, med 11 spesialbygde skip og daglige avganger.

I 2019 lanserte Hurtigruten verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen, etterfulgt av søsterskipet MS Fridtjof Nansen i 2020. 

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)

Relatert innhold

Hurtigruten Group