Gå videre til innhold
KJØPES TILBAKE: MS Nordlys. Foto: OLE C. SALOMONSEN/Hurtigruten
KJØPES TILBAKE: MS Nordlys. Foto: OLE C. SALOMONSEN/Hurtigruten

Pressemelding -

​Hurtigruten kjøper enda et skip: Varsler storsatsing

Hurtigruten fortsetter satsingen på norskekysten – og varsler storstilt oppgradering av både MS Nordlys og MS Richard With.

Begge de to skipene ble solgt til kommandittselskaper for å få inn penger i en tid der de tidligere Hurtigruten-selskapene OVDS og TFDS sto overfor store finansielle utfordringer. Siden har de blitt leid tilbake gjennom langsiktige avtaler.

Før jul kjøpte Hurtigruten MS Richard With. Nå er MS Nordlys også et heleid hurtigruteskip, etter at eierselskapet Kirberg Shipping torsdag ble overført til Hurtigruten.

- Dette er gode nyheter både for oss, våre ansatte og ikke minst våre gjester. De siste årene har Hurtigruten gått gjennom en stor omstilling, som vi nå for alvor begynner å se resultatene av. Når vi nå har de finansielle musklene vi trenger for å eie skipet selv, står vi fritt til å gjøre de oppgraderingene vi har gledet oss til – og som skipet, gjestene og kysten fortjener, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Som resten av Hurtigrutens flåte er MS Nordlys spesialbygget for trafikken i Kystruten Bergen – Kirkenes. Planen er at skipet skal brukes på norskekysten også i årene fremover.

Hurtigruten legger inn Kystruten-bud

Fredag går anbudsfristen på Kystruten, som Hurtigruten har drevet siden starten i 1893, ut.

- Hurtigruten kommer til å legge inn bud. I 125 år har vi vært en livsnerve langs norskekysten, og fraktet lokalreisende, gods og turister. Dette er en del av Hurtigrutens DNA, og ingen kan norskekysten som oss. Vi gleder oss til konkurransen, og er med for å vinne, sier Skjeldam.

Skal seile mer på norskekysten - med eller uten avtale

I desember kom nyheten om at Hurtigruten setter inn de nye hybridskipene MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen på ekspedisjonsseilinger langs norskekysten fra sommeren 2019. De to skipene, som er verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, skal seile i tillegg til de 11 skipene i kystruten.

- Hurtigruten kommer til å seile mer på norskekysten, uansett om vi vinner anbudet eller ikke. Vinner vi ikke, vil vi seile rene kommersielle seilinger, og planlegger daglige avganger. Norskekysten vil alltid være en svært sentral del av Hurtigruten-produktet. Det vil den også være i framtida – med eller uten en avtale med staten, sier Skjeldam.

Omfattende oppgradering

OPPGRADERINGS-PLANEN: Denne skissen viser planene for MS Richard With - med store panoramavinduer og karnapper på suitene akterut. I 2019 skal MS Nordlys etter planen gjennom tilsvarende oppgradering. Foto: HURTIGRUTEN

I løpet av første halvår 2019 skal MS Nordlys i dokk, og gå gjennom en total ombygging og oppgradering. 

Blant annet skal alle lugarene og fellesområdene oppgraderes, og skipet vil få langt flere suiter enn i dag.

Som MS Richard With, er planen at suitene akterut på dekk 6 skal få store panoramavinduer og karnapper der gjestene kan nyte utsikten til noen av verdens mest spektakulære reisemål. 

Emner


Om Hurtigruten AS

Hurtigruten ble startet i 1893, og har gjennom 125 år bygget seg opp til verdensleder innen ekspedisjonsreiser.

Selskapet driver den legendariske Kystruten Bergen – Kirkenes, med 11 spesialbygde skip og daglige avganger. 

Hurtigrutens stadig voksende flåte av ekspedisjonsskip tar med gjester til spektakulære destinasjoner fra Svalbard i nord til Antarktis i sør. 

I 2018 lanserer Hurtigruten verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen, etterfulgt av søsterskipet MS Fridtjof Nansen året etter. 

Pressekontakt

Pressevakt Hurtigruten Norge

Pressevakt Hurtigruten Norge

Pressekontakt Alle henvendelser om Hurtigruten Norge og rutetrafikken Bergen-Kirkenes (+47) 48 02 77 00 (ikke SMS)
Rune Thomas Ege

Rune Thomas Ege

Pressekontakt VP PR & Communication Hurtigruten Expeditions +47 988 288 68

Relatert innhold

Hurtigruten Group