Gå videre til innhold
Strandrydding i Lofoten Foto: Martin Emhjellen
Strandrydding i Lofoten Foto: Martin Emhjellen

Pressemelding -

Hurtigruten inngår samarbeid med Hold Norge Rent: Setter strandrydding på aktivitetsprogrammet

Hurtigruten og foreningen Hold Norge Rent skal sammen utvikle et unikt ryddekonsept for Hurtigrutens gjester. Som en del av et stadig større aktivitetsprogram på Norskekysten, kan barn delta på strandryddinger fra april 2017. I tillegg vil Hurtigrutens ekspedisjonsteam og gjester plukke søppel.

Strender langs den unike og vakre norskekysten fylles hver vinter med plastavfall. Pattedyr og fugler setter seg fast i garn og tauverk, og påføres skader etter å ha spist plastbiter. Hurtigruten og Hold Norge Rent ønsker å gjøre sitt for å redusere miljøproblemet.

- Havforurensingen opptar både Hurtigruten og våre mange sterkt engasjerte gjester. Vi vil bidra litt ekstra gjennom dette initiativet sammen med Hold Norge Rent, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Nå inngår foreningen Hold Norge Rent og Hurtigruten en samarbeidsavtale, der en skal lage et helt konkret strandryddingskonsept for barna som reiser med Hurtigruten, og søppelplukking mens man går på turer i naturen. En testtur er allerede planlagt i august, der i alt 14 barn i alderen 7-13 år står klare. Målsettingen er å engasjere både voksne og barn i ryddeaksjoner.

- Vi jobber aktivt med å skape reiseopplevelser med mening, gjennom ulike initiativer både i Norge og utlandet. Ryddeaksjoner sammen med gjestene er definitivt med på å engasjere og motivere til aktiv innsats for et bedre miljø, sier Skjeldam.

Planen er at samarbeidet mellom Hurtigruten og Hold Norge Rent skal munne ut i minst én strandrydding for barn per rundtur på de tre største skipene MS Trollfjord, MS Midnatsol og MS Finnmarken. Dette blir en del av det nye programmet Young Explorer, som har fokus på miljø, natur og kultur for barn i alderen 7-13 år. Strandryddingen vil gjennomføres i sommerhalvåret, og vil gi omfattende positive effekter på et lokal, så vel som globalt miljøproblem. Sju av Hurtigrutens skip har ekspedisjonsteam om bord, som blant annet går turer i naturen sammen med gjestene. På disse helårlige turer skal man også plukke søppel som man finner langs ruten.

Samarbeidet inkluderer også opplæring av Hurtigrutens ansatte i form av kurspakker og foredrag, og veiledning i valg av destinasjoner for strandrydding. Hold Norge Rent vil også hjelpe Hurtigruten med å knytte lokale kontakter for organisering av ryddeaksjoner, delta på testturer og bidra med informasjonsmateriale rettet mot gjestene.

- Hold Norge Rent sitter på viktig kompetanse på hvordan vi alle kan bidra. Dette kan vi igjen formidle til våre gjester, og slik bidra til å rekruttere miljø- og klimaambassadører fra hele verden, sier Skjeldam.

Lise Gulbransen, daglig leder i Hold Norge Rent, er glad for å ha Hurtigruten med på laget.

- Vi gjør dette sammen fordi vi har tro på at det vil fungere. Vi skal rydde strender, men også engasjere både norske og internasjonale gjester i saken om marin forsøpling, sier Lise Gulbransen.


For ytterligere informasjon kontakt:

Lise Gulbransen, daglig leder Hold Norge Rent, 992 27 089

Stein Lillebo, kommunikasjonssjef Hurtigruten, 91529616

Emner


Hurtigruten er den legendariske ruten langs norskekysten; originalen siden 1893. Fra 2016 tilbyr Hurtigruten ekspedisjonsreiser med fire skip i Arktis ved Svalbard, Island og Grønland, og seilinger rundt Antarktis. I alt 11 skip tilbyr opplevelsesreiser langs norskekysten - hver dag hele året.

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)
Pressevakt HX

Pressevakt HX

Pressekontakt Alle henvendelser om HX (tidligere Hurtigruten Expeditions) og ekspedisjonscruise (+47) 47 666 888 (ikke SMS)
Tarjei Kramviken

Tarjei Kramviken

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Hurtigruten +47 97600637
Øystein Knoph

Øystein Knoph

Pressekontakt Head of Media Operations Hurtigruten +47 977 39 224
Anne Solsvik

Anne Solsvik

Pressekontakt VP kommunikasjon Hurtigruten +47 995 98 796
Hurtigruten Group