Gå videre til innhold
Hurtigruteskipet MS Nordkapp. Foto: Trym Ivar Bergsmo / Hurtigruten
Hurtigruteskipet MS Nordkapp. Foto: Trym Ivar Bergsmo / Hurtigruten

Pressemelding -

Hurtigruten inngår partnerskap med Norske Kokkers Landsforening

Gjennom sitt nye partnerskap skal Hurtigruten og Norske Kokkers Landsforening (NKL) fokusere på kokkeyrket og rekrutteringen av flere lærlinger. Hurtigrutens skip har 160 kokker, og gleder seg nå over å kunne gi dem muligheten for kompetanseutveksling og inspirasjon gjennom samarbeidet med NKL.

Hurtigruten har gjennom et tiår satset stort på sitt mat- og drikkekonsept «det norske kystkjøkkenet» (Norway’s Coastal Kitchen), og jobber målrettet med å rekruttere og utvikle kokker i toppsjiktet i Norge.

Gjennom avtalen med NKL får Hurtigrutens kokker anledning til å bli medlem av NKL og dra nytte av nettverksmuligheter, faglig utvikling og deltakelse i konkurranser og arrangementer.

– Dette understreker at vi i Hurtigrutens står fast i vår tro og vår forpliktelse til å støtte norske mattradisjoner, og våre fantastiske matprodusenter i Norge. Vi er en aktiv pådriver for å bygge videre på det unike norske kjøkken, råvarer og kokkefaget som vi er så utrolig stolte av å vise frem. Derfor er NKL en perfekt samarbeidspartner for oss, sier Andre Pettersen, som er konserndirektør for hotell og produktutvikling i Hurtigruten.

Lokale rådvarer og håndverk

NKL er en interesseorganisasjon som jobber for å fremme kokkefaget, rekruttering, norsk matkultur og norske råvarer. Organisasjonen har et engasjement for fagskoler og lærlinger, og er opptatt av rollen kokkene har i det norske samfunnet.

– Kokkenes kunnskap, håndverk og forvaltning av norske tradisjoner og lokale råvarer setter matnasjonen Norge på verdenskartet. Vi mener at Det Norske Kjøkken og kokkekunsten er et viktig bidrag til å gjøre Norge til en mer interessant turistdestinasjon, og er derfor begeistret over partnerskapet med Hurtigruten og deres solide satsing på å gi turistene smaken av norske råvarer langs kysten, sier daglig leder Espen A. Wasenius i NKL.

Kokkekonkurranser og talentutvikling

Kokkekonkurranser og De Norske kokkelandslagene har vært viktige virkemidler for å skape oppmerksomhet rundt kokkeyrket.

De norske kokkelandslagene har vært med på å dyrke frem norske kokketalenter som senere har gjort det skarpt i VM og OL for kokkelandslag, noen av verdens største, eldste og mest mangfoldige kokkekonkurranser for lag, som er med på å bidra til mer oppmerksomhet rundt kokkeyrket.

– Vår erfaring er at økt oppmerksomhet rundt kokkekonkurranser bidrar til økt oppmersomhet og mulighet for økt rekruttering til kokkeyrket. I snart 40 år har Norgescup for lærlinger vært springbrettet for norske kokketalenter og internasjonale konkurransekokker, sier Wasenius i NKL.

Skal utvikle talenter

Hurtigruten deltar hvert år i Norgescup for lærlinger, og sender i tillegg sentrale ledere i selskapet på dommerkurs for å lære og utvikle sine faglige ledere.

– «Det norske kystkjøkken» er med på å gjøre reisen med Hurtigruten til en unik opplevelse, og vi jobber for å rekruttere nye kokketalenter som kan bidra til at vi har en bysse i toppklassen. Vi deltar årlig i Norgescup for kokkelærlinger, og det kan jo hende at nettopp en av våre lærlinger blir kommer på De Norske Kokkelandslagene og blir olympisk mester, sier Øistein Nilsen, som har ansvaret for all maten som serveres hos Hurtigruten.

– Her vil vi også åpne opp for at våre lærlinger og dyktige kokker kan ta del i enda flere aktiviteter, og bidra inn i alt det gode arbeidet NKL gjør for kokkefaget og det det profesjonelle kokkemiljøet i Norge. Vi ser fram imot å hente ut lærdom og synergier mellom NKL og Hurtigruten i årene fremover, sier Pettersen.


.

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten (+47) 480 27 700 (kun for presse, ikke SMS) Kontakt for kundehenvendelser

Relatert innhold

MS Kong Harald er ett av tre hybridskip i Hurtigrutens flåte. Neste år kommer nok et hybridskip til flåten etter at MS Nordlys skal oppgraderes med blant annet nye motorer og batteripakker. Foto: Ørjan Bertelsen / Hurtigruten

Hurtigruten på topp i anerkjent tysk bærekraftsrangering

Hurtigruten kommer på topp i den tyske miljøorganisasjonen NABUs årlige rangering av de mest bærekraftige cruiserederiene.
NABU (Naturschutzbund Deutschland) ble grunnlagt i 1899 og er Tysklands eldste miljøorganisasjon. I sin rangering av miljø- og klimatiltakene til 14 cruiserederier topper Hurtigruten listen foran blant andre Ponant, Royal Caribbean og Norwegian Cruise Line.
– Vi er en de

MS Polarlys passerer moloen og statuen Fiskarkona på vei til kai i Svolvær. Foto: Carsten Pedersen / Hurtigruten

Hurtigruten vant matsvinn-pris


Hurtigruten fikk nylig pris for «Årets mest effektive tiltak» under årets «KuttMatsvinn Servering»-arrangement.

KuttMatsvinn Servering er et samarbeid mellom Matvett og aktører i serveringsbransjen med mål om å halvere matsvinnet innen 2030.
– Dette er veldig stas for oss, og en stor anerkjennelse av vårt kontinuerlige arbeid for å redusere matsvinn, sier administrerende direktør He

Kjøkkensjef Douglas Spiik i gourmetrestauranten Røst om bord på MS Trollfjord. Foto: Espen Mills / Hurtigruten

Hurtigruten lanserer nyskapende løsning for å redusere matsvinn: Matavfallet fra Hurtigrutens flåte blir til nye grønnsaker

Med et nyskapende tiltak basert på prinsippene for sirkulærøkonomi har Hurtigruten tatt ett steg videre mot målet om null matsvinn på skipene sine; en spesialdesignet kompostreaktor på Stamsund havn i Lofoten konverterer matavfallet til kompost. Komposten benyttes videre lokalt som gjødsel på Myklevik Gård, som igjen leverer grønnsaker til Hurtigrutens kjøkken.

Hurtigruten har en målsetting

Hurtigruten