Gå videre til innhold
FRA VG TIL HURTIGRUTEN: Øyvind Solstad fra Andenes har nærmest vokst opp med Hurtigruten. Nå skal han lede selskapets globale satsing på sosiale medier. Foto: HURTIGRUTEN
FRA VG TIL HURTIGRUTEN: Øyvind Solstad fra Andenes har nærmest vokst opp med Hurtigruten. Nå skal han lede selskapets globale satsing på sosiale medier. Foto: HURTIGRUTEN

Pressemelding -

​Hurtigruten henter VGs sosiale medier-sjef

Øyvind Solstad (50) blir Hurtigrutens nye sjef for sosiale medier. – Skal du nå fram i 2017, må du ha noe unikt å melde. Det har Hurtigruten, sier han.

Solstad har de siste fem årene jobbet som ansvarlig for sosiale medier i VG, som har gjort seg bemerket langt utenfor Norges grenser for sin digitale satsing. Før det har han jobbet med sosiale medier for en rekke av Norges største selskaper, han har vært redaktør i NRKbeta, og producer i NRKs promoavdeling.

– Mange selskaper sitter i workshops og møter for å finne ut av det evige spørsmålet «Hva skal vi poste på sosiale medier?» Hurtigruten har det motsatte problemet. De må tenke «Hva skal vi velge?». Jeg gleder meg enormt til å jobbe sammen med de ansatte både på sjøen og på land for å historien om det fantastiske produktet Hurtigruten er, ut til hele verden. Hele paletten av verktøy skal tas i bruk, med sendinger, video, bilder og involvering av fornøyde gjester, sier Solstad.

FØLG HURTIGRUTEN I SOSIALE MEDIER
Facebook || Instagram || Twitter || YouTube || Vimeo

 

I Hurtigruten skal Solstad ha overordnet ansvar for selskapets satsing på historiefortelling og digital kommunikasjon i sosiale medier, og han vil arbeide med strategi, planlegging, produksjon og distribusjon av innhold. Han blir svært sentral i Hurtigrutens digitalsatsing fremover, og vil med sin erfaring bidra til forsterking av alle digitale kundedialoger.

- Vi er veldig fornøyd med å få Øyvind om bord i Hurtigruten. Hans brede erfaring fra Norges største mediehus og kunnskap om digital markedsføring er avgjørende for oss i arbeidet med vår content marketing strategi, der sosiale medier er en hovedkanal sier Lisbeth Bjerknes, VP Global Marketing.

I tillegg til trafikken langs norskekysten, er Hurtigruten verdensledende på ekspedisjonsseilinger blant annet til Arktis og Antarktis.

Hvert eneste år gjør Hurtigrutens 11 skip 24.500 anløp i havnene mellom Bergen og Kirkenes, og skaper flere tusen lokale arbeidsplasser og flere milliarder i lokal verdiskaping. 

TALL, FAKTA OG BAKGRUNN
Slik skaper Hurtigruten milliardverdier langs norskekysten 

Det vet Solstad, som har vokst opp i fjæra i Andenes, alt om.

– Fra mormors hus i Risøyhamn har jeg hørt tutingen fra Hurtigruten tusen ganger, og sett skipene og historiene de har med seg. Jeg har tatt Hurtigruten til sykehus, hjem fra fest, til leirskole og på ferie. Hurtigruten er noe helt unikt, og jeg gleder meg til å vise verden alt Hurtigruten har å by på, sier Solstad.

Solstad får tittelen Global social media manager, og starter i Hurtigruten i begynnelsen av september.

 

For mer informasjon og flere kommentarer, kontakt

 
Lisbeth Bjerknes
VP Global marketing
(+47) 930 04 117

Emner

Kategorier


Hurtigruten er den legendariske ruten langs norskekysten; originalen siden 1893. Fra 2016 tilbyr Hurtigruten ekspedisjonsreiser med fire skip i Arktis ved Svalbard, Island og Grønland, og seilinger rundt Antarktis. I alt 11 skip tilbyr opplevelsesreiser langs norskekysten - hver dag hele året.

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten Norge

Pressevakt Hurtigruten Norge

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten Norge, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)
Hurtigruten Group