Gå videre til innhold
MS Maud ved Senja. Foto:  Tommy Simonsen / HX
MS Maud ved Senja. Foto: Tommy Simonsen / HX

Pressemelding -

Hurtigruten Group gjør midlertidige flåtejusteringer

MS Maud returnerer midlertidig til Hurtigruten som en del av kystruten samtidig som HX vurderer flåteplanen i kjølvannet av sin mest suksessrike Antarktis-sesong noensinne.

Som verdensledende innen ekspedisjons- og opplevelsesreiser opererer Hurtigruten Group en flåte på til sammen 16 skip. Gruppen tilbyr ikoniske gjesteopplevelser over hele verden og forvalter samtidig driften til gruppens selskaper, merkevarer og flåter løpende, i tråd med endringer i forbrukeratferd og operasjonelle forhold.

Hurtigruten gjennomgår en av Europas største miljøoppgraderingene av flåten og vil i 2025 ha sitt fjerde hybridskip i drift. MS Maud, tidligere MS Midnatsol, har også tidligere operert i kystruten på norskekysten, men ble i 2021 overført til HX-flåten for å styrke selskapets globale posisjon som bransjeledende innen ekspedisjonscruise. Hun vil returnere til HX i 2026.

- Omdisponeringer i flåten gjør oss i stand til å optimalisere Gruppens operasjoner på tvers av merkevarer og markeder. For å opprettholde kapasiteten vår i kystruten mens vi samtidig gjennomfører den mest omfattende miljøoppgraderingen noensinne i cruiseindustrien, vil MS Maud midlertidig inngå i Hurtigruten-flåten som del av tilbudet i kystruten før hun går tilbake til HX i 2026, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten Group.

HX er internasjonalt anerkjent som en ledende aktør innen ekspedisjonscruise verden over. Med nesten 130 års erfaring som pionerer i polare områder, har selskapet opparbeidet en ekspertise som nyter stor respekt. Den pågående Antarktis-sesongen ligger an å bli en av de mest vellykkede noensinne. Med utgangspunkt i sin ledende posisjon på Galápagos-øyene, utforsker HX mulighetene for videre vekst også i varmere farvann.

I 2023/24-sesongen inkluderte HX Vest-Afrika i sin produktportefølje. På grunn av økende ustabilitet i regionen har imidlertid HX av hensyn til gjestenes og mannskapenes sikkerhet valgt å pause disse ekspedisjonscruisene.


.

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)
Hurtigruten Group