Gå videre til innhold
Hurtigruten Foundation vil støtte prosjekter langs kysten

Pressemelding -

Hurtigruten Foundation vil støtte prosjekter langs kysten

Nå ser Hurtigrutens stiftelse etter miljø- og samfunnprosjekter å støtte i områdene der Hurtigruten seiler. De inviterer nå gode prosjekter i kystsamfunn til å søke innen fristen 1. november.

– For Hurtigruten er det lokale viktig, og vi ønsker å gi noe tilbake til lokalsamfunnene. Vi vet at det finnes mange gode lokale initiativer der ute, og ser nå etter prosjekter med mål om å beskytte miljøet, dempe masseturisme eller styrke lokal frivillighet, sier Henrik A. Lund, daglig leder i Hurtigruten Foundation.

Tarevokterne. Photo credit_Johan Bjerg
Tarevokterne gjenoppretter tareskog i Nord-Norge, og har tidligere fått støtte fra Hurtigruten Foundation.

Tidligere mottakere inkluderer Nordkapptrappens Venner som har bygget sherpatrapper opp Storefjell i Honningsvåg, Tarevoktere i Tromsø som restaurerer undersjøisk tareskog i Nord-Norge, Lofotrådet for sitt naturregnskapsprosjekt i regionen, Sukkertoppen Vel som utvikler ny tursti opp Sukkertoppen i Ålesund, og Aktiv i Frilufts strandrydding-prosjekter på Svalbard.

Interesserte kan laste ned skjema for søknad på Hurtigruten Foundations nettsider. Frist er 1.november 2023.


.

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten

Pressevakt Hurtigruten

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)
Hurtigruten Group