Følg Hurtigruten AS

Historisk hurtigrutedåp i Svolvær

Pressemelding   •   jul 06, 2016 08:55 CEST

Hurtigruteskipet MS Spitsbergen døpes i Svolvær i dag.

Hurtigruten sitt nyeste ekspedisjonsskip MS Spitsbergen døpes i dag i spektakulære Lofoten. Det mobiliseres til folkefest på torget i Svolvær.

Hurtigrutens nye skip har fått navnet MS Spitsbergen etter den største øya i øygruppen Svalbard, stedet der Hurtigrutens grunnlegger Richard With allerede i 1896 startet med ekspedisjonsturisme i Arktis.

MS Spitsbergens gudmor Cecilie Skog
Fjellklatrer og polarhelt Cecilie Skog har takket ja til oppdraget som skipets gudmor. Cecilie Skog er en av de mest meritterte norske utforskere, med et utall imponerende prestasjoner bak seg. Nordpolen, Sydpolen, Mount Everest, Himalaya, Antarktis og Grønland. Den offisielle delen av dåpen starter kl 20, men seremoni like etter kl 20.30.

Cecilie Skog er den eneste kvinne som har nådd de tre polene, Nordpolen, Sydpolen, samt Mount Everest, og «Seven Summits», toppen av det høyeste fjell på hvert kontinent. MS Spitsbergens gudmor er den første og eneste kvinne som har gått på ski fra fastlandet til Nordpolen.

Folkefest
Hurtigruten håper på folkefest, som den siste tiden har mobilisert både tilreisende og Svolværs faste befolkning. Det blir musikk, tilbud av lokale utflukter og opplevelser, og servering av lokal mat av høy kvalitet under torgarrangmentet. I tillegg til MS Spitsbergen vil to av Hurtigrutens øvrige skip MS Richard With og MS Midnatsol ligge til kai for å overvære folkefesten.

Det offisielle dåpsprogrammet streames direkte her: https://www.youtube.com/watch?v=ARd0fPTC-ko

Programmet for dagen
10.00 - 17.00
: MS Spitsbergen er åpen for publikum som vil se det nye skipet
14.00 - 19.00: Dåpsfesten starter med boder og aktiviteter på torget
18.30 - 19.30: Lokal underholdning på torget ved Svolvær Musikkforening
20.00 - 21.00: Det offisielle dåpsprogrammet starter kl. 20.00. Styreleder Trygve Hegnar, konsernsjef Daniel Skjeldam og gudmor Cecilie Skogs tale. Konferansier Trine Lise Olsen
21.00 - 22.00: Konsert med Violet Road

Om MS Spitsbergen:
MS Spitsbergen er Hurtigrutens nyeste skip, kjøpt våren 2015 og totalrenovert gjennom vinteren. Hun framstår nå som et tøft og kompakt ekspedisjonsskip, med gode manøvreringsegenskaper og en optimal størrelse. Dette gjør det mulig å komme enda tettere på naturopplevelsene både langs norskekysten og i explorerfart.

Skipet har moderne og drivstoffeffektivt fremdriftssystem og er svært manøvreringsdyktig.

  • Antall gjester: 335
  • Total køyekapasitet: 243
  • Bruttotonnasje: 7344
  • Lengde: 100,54 m
  • Bredde: 18 m
  • Dyptgående: 5,3 m
  • Propellsystem: 360 graders pod og 2 thrustere
  • Fart: 17,1 knop

-----

Priv til red:

Les mer på:
https://www.hurtigruten.no/sider/ms-spitsbergen-lofoten/#.V3OxiaJvBdA

Se dåpen direkte her fra rundt kl 20. Dersom ønskelig kan sendingen embeddes.
https://www.youtube.com/watch?v=ARd0fPTC-ko

Last ned ferske bilder fra arrangementet og film her:
https://www.dropbox.com/sh/drd4lgrswkve51t/AAA2C1VHEk_O2q9x6t8HQSe5a?dl=0

Hurtigruten er den legendariske ruten langs norskekysten; originalen siden 1893. Fra 2016 tilbyr Hurtigruten ekspedisjonsreiser med fire skip i Arktis ved Svalbard, Island og Grønland, og seilinger rundt Antarktis. I alt 11 skip tilbyr opplevelsesreiser langs norskekysten - hver dag hele året.