Gå videre til innhold
MS Richard With på vei inn i Trollfjorden. Foto: Robert Cranna / Hurtigruten Norge
MS Richard With på vei inn i Trollfjorden. Foto: Robert Cranna / Hurtigruten Norge

Pressemelding -

Etter gjenåpningen nærmer Hurtigruten Norge seg normal drift i tide til nordlyssesongen


Forrige uke fjernet regjeringen de fleste covid-19-restriksjonene i Norge. Hurtigruten Norge varsler nå at seilingene langs kysten også åpner opp, men med forsterket smittevern sammenliknet med normalsituasjonen.

- Vi er veldig glade for å nå få muligheten til å gi enda flere gjester den unike opplevelsen av å seile på norskekysten, ikke minst for å oppleve den fantastiske nordlyssesongen som nå er i gang, sier administrerende direktør Hedda Felin i Hurtigruten Norge.

Hurtigruten Norge øker nå gjestekapasiteten om bord på sine sju skip, samtidig som utfluktene på land gradvis går tilbake til det normale. Felin påpeker at dette gir lokale ringvirkninger i de 34 havnene der Hurtigruten seiler.

- Vi så at det var etterlengtet at Hurtigruten Norge gjenopptok seilinger med alle våre sju skip i sommer. Nå kan vi øke kapasiteten og starte flere utflukter på land ettersom Norge gjenåpner, noe som er veldig gode nyheter for lokalsamfunn, lokale leverandører og reiselivsbransjen langs kysten, sier Felin.

Hurtigruten Norge letter på noen smitteverntiltak i tråd med myndighetenes råd, men beholder enkelte tiltak av sikkerhetshensyn.

– Sikkerhet kommer alltid først, Hurtigruten Norge vil beholde flere av smitteverntiltakene inntil videre for å være på den sikre siden. Det betyr at flere gjester kan oppleve norskekysten med sikre tiltak, sier Felin.


.

Kontakter

Pressevakt Hurtigruten Norge

Pressevakt Hurtigruten Norge

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten Norge, rutetrafikken Bergen-Kirkenes og MS Trollfjord. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)

Hurtigruten Group