Følg Hurtigruten AS

Cecilie Skog døper MS Spitsbergen

Pressemelding   •   jun 24, 2016 10:30 CEST

Fjellklatrer og polarhelt Cecilie Skog blir gudmor når Hurtigrutens nyeste ekspedisjonsskip, MS Spitsbergen, døpes i Svolvær 6. juli.

- Vi er utrolig stolte og glade over å ha Cecilie Skog med oss på denne feiringen. Hun er Norges fremste ambassadør for friluftsliv og oppdagertrang, om det er å bestige de høyeste fjellene i verden, eller nyte en skogstur i nærområdet, sier Daniel Skjeldam konsernsjef i Hurtigruten.

MS Spitsbergen får sitt navn etter den største øya i øygruppen Svalbard, stedet der Hurtigrutens grunnlegger Richard With allerede i 1896 startet ekspedisjonsturisme i Arktis. Med Cecilie Skog som gudmor vil skipsdåpen i Svolvær omkranses av spektakulær natur, midnattssol, kultur og aktive opplevelser. Det blir et kompakt og folkelig arrangement, med fokus på bærekraftig turisme.

- Dette er vår første skipsdåp på snart ti år og vi gleder oss til endelig å holde en skikkelig fest i Lofoten. Svolvær var på den opprinnelige ruteplanen allerede i 1893 og har siden den gang vært et av høydepunktene for gjestene våre, sier Skjeldam.

Cecilie Skog er en av de mest meritterte norske utforskere, med et utall imponerende prestasjoner bak seg. Nordpolen, Sydpolen, Mount Everest, Himalaya, Antarktis og Grønland. Cecilie Skog er den eneste kvinne som har nådd de tre polene, Nordpolen, Sydpolen, samt Mount Everest, og «Seven Summits», toppen av det høyeste fjell på hvert kontinent. MS Spitsbergens gudmor er den første og eneste kvinne som har gått på ski fra fastlandet til Nordpolen.

- Med utfordringer kommer mestringsfølelse, nysgjerrighet og ikke minst nye drømmer. Jeg har ikke drømt om å beseire fjell og poler, eller skrive historie. Jeg har drømt om å få oppleve og å være tilstede. Som meg formidler Hurtigruten naturopplevelser - jeg gleder meg til oppdraget i Svolvær, sier hun.

Programmet for dåpen, med gjester, artister og aktiviteter spikres disse dager. Arrangementet inkluderer besøk av tre hurtigruteskip samtidig. Som hovedartister har Hurtigruten fått med seg Violet Road, et nordnorske band kjent for å lage god stemning hvor enn de befinner seg.

Dåpsfesten starter med boder og aktiviteter på torget rundt kl. 14.00. For de som har lyst til å ta MS Spitsbergen nærmere i øyensyn, vil det være åpent skip for alle fra klokken 10.00 til 17.00. Det offisielle dåpsprogrammet starter kl 20.00, og Violet Roadkonserten kl. 21.00.

Hurtigruten er den legendariske ruten langs norskekysten; originalen siden 1893. Fra 2016 tilbyr Hurtigruten ekspedisjonsreiser med fire skip i Arktis ved Svalbard, Island og Grønland, og seilinger rundt Antarktis. I alt 11 skip tilbyr opplevelsesreiser langs norskekysten - hver dag hele året.