Gå videre til innhold

Pressemelding -

​36 Hurtigruten-ansatte testet positivt for covid-19

Alle de 158 besetningsmedlemmene på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen har blitt testet for koronasmitte. 36 har testet positivt for covid-19, mens 122 har testet negativt. Skipet ligger ved kai i Tromsø, og det er ingen gjester om bord.

I tillegg til de fire som ble bekreftet smittet fredag, viser prøvesvarene som var klare lørdag at ytterligere 32 besetningsmedlemmer testet positivt. 122 av mannskapet har testet negativt.

33 av de 36 som er bekreftet smittet er fillipinske sjøfolk. De andre er norske, tyske og franske statsborgere.

Ingen av de 154 besetningsmedlemmene som fortsatt er om bord på skipet - inkludert de 32 nye som har testet positivt - viser tegn på sykdom eller symptomer på covid-19.

- Det viktigste for oss nå er å ta vare på og følge opp alle våre gjester og kolleger. Vi jobber tett sammen med Folkehelseinstituttet, Tromsø kommune og lokale helsemyndigheter for oppfølging, varsling, videre testing og smittesporing, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

***
Konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten er tilgjengelig for pressen utenfor Hurtigrutens kontor på Langkaia 1 i Oslo fra kl 12.30 i dag, lørdag 1. august.

Skjeldam vil også være tilgjengelig for telefonintervjuer for redaksjoner utenfor Oslo i samme tidsrom. 

Vi ber både medier som møter opp i Oslo og som vil gjøre telefonintervju om å melde interesse til press@hurtigruten.com

***

Hurtigruten har sendt ut informasjon til alle gjester som har vært med på MS Roald Amundsens seilinger som startet 17. og 24. juli. Hurtigruten bistår også gjestene med transport, overnattinger, mat og andre behov.

Gjestene på de to seilingene må i karantene, og følges opp av den lokale helsetjenesten der de bor. Karantenen gjelder i ti dager etter man gikk av skipet.

– Folkehelseinstituttet bistår Tromsø kommune og Hurtigruten i arbeidet, blant annet med smittesporing, og vurderinger og smittevernråd for mannskapet som fortsatt er om bord. Passasjerene som har vært om bord på de aktuelle seilasene vil motta sms fra Hurtigruten om at de kan ha vært utsatt for koronasmitte. I tillegg vil de bli kontaktet av kommunene hvor de er folkeregistrert for videre oppfølging, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet i en pressemelding.

Som en del av smittesporingen har Hurtigruten blitt gjort oppmerksom på at en gjest fra forrige seiling etter hjemkomst har testet positivt for COVID-19. Dette tas med i det videre arbeidet med smittesporing.

.

I karantene

MS Roald Amundsen er isolert og ligger ved kai i Tromsø. De 154 besetningsmedlemmene som fortsatt er om bord på skipet, er satt i karantene.

De fire besetningsmedlemmene som først ble bekreftet smittet, ble for flere dager siden rutinemessig isolert på grunn av annen sykdom, uten at de på det tidspunktet viste noen symptomer på covid-19.

- Vi har strenge rutiner som gjør at besetningsmedlemmer blir satt i karantene ved tegn på sykdom, uansett symptomer. Helsepersonell har slått fast at det ikke var grunn til å mistenke covid-19 da skipet la til kai i Tromsø på bakgrunn av symptomene de fire i mannskapet hadde. Så fort vi fikk svar på testene, satte både vi og Tromsø kommune umiddelbart i gang tiltak, sier Ege.

De fire besetningsmedlemmene som testet positivt fredag er innlagt på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN).

Om lag 60 gjester som forlot skipet fredag er også i karantene i Tromsø.

- Sikkerheten til våre gjester og ansatte er Hurtigrutens viktigste prioritet, og vi har strenge rutiner for å hindre smitte. Mannskap fra land utenfor Europa må gjennom to negative tester og karantene før de får forlate hjemlandet. I tillegg har vi daglige kontroller av alle om bord, både gjester og mannskap, sier Ege.

MS Roald Amundsen skulle seilt til Svalbard fredag ettermiddag. Dette cruiset blir avlyst. Den neste reisen med skipet er ikke planlagt før i begynnelsen av september.

.

Praktisk informasjon:

**Hurtigruten kontakter gjester på MS Roald Amundsens avganger 17. og 24. juli. Hurtigruten oppfordrer alle gjester til å følge myndighetenes råd, og ta kontakt med sitt lokale helsevesen dersom du skulle oppleve symptomer.

**Hvis du føler deg syk og trenger helsehjelp, skal du ta kontakt med din fastlege eller legevakt (116 117)

**Hvis du skal testes eller er usikker på om du bør testes, kontakt ditt lokale helsevesen eller Tromsø kommunes koronatelefon på 469 07 899 (kl 08:30 – 15 alle dager, stengt 11 – 12)

**Hurtigruten har også satt opp evne nummer for gjester som er berørt. De kan kontakte Hurtigruten på:

NO: +47 81 50 37 36

DE: +49 40 301 87 190

UK: + 44 33 08 08 18 84

US: +1 866 552 0371

FR: + 33 97 75 50 382 

Emner


Om Hurtigruten AS

Hurtigruten ble startet i 1893, og har gjennom 125 år bygget seg opp til verdensleder innen ekspedisjonsreiser.

Hurtigrutens stadig voksende flåte av ekspedisjonsskip tar med gjester til spektakulære destinasjoner fra Svalbard i nord til Antarktis i sør.

Selskapet driver også den legendariske ruten mellom Bergen – Kirkenes, med 11 spesialbygde skip og daglige avganger.

I 2019 lanserte Hurtigruten verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen, etterfulgt av søsterskipet MS Fridtjof Nansen i 2020. 

Pressekontakt

Pressevakt Hurtigruten Norge

Pressevakt Hurtigruten Norge

Pressekontakt Alle mediehenvendelser om Hurtigruten Norge og rutetrafikken Bergen-Kirkenes. Kontaktnummer for kundehenvendelser finnes her: https://www.hurtigruten.no/kontakt-oss/ (+47) 48 02 77 00 (kun for presse, ikke SMS)
Rune Thomas Ege

Rune Thomas Ege

Pressekontakt VP PR & Communication Hurtigruten Expeditions +47 988 288 68
Tarjei Kramviken

Tarjei Kramviken

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver Hurtigruten Norge +47 97600637
Øystein Knoph

Øystein Knoph

Pressekontakt Head of storytelling Hurtigruten Expeditions +47 977 39 224

Relatert innhold

Hurtigruten Group