Følg Hurtigruten AS

Se bildene: Hurtigruten totaloppgraderer ekspedisjonsskipet MS Fram

Pressemelding   •   nov 28, 2018 13:30 CET

SOM NY: Store vindusflater og åpen planløsning. Slik blir det nye Science Center og resepsjonsområdet når MS Fram seiler sine første cruise som nyoppusset våren 2020. Foto: HURTIGRUTEN

Etter mer enn et tiår med ekspedisjonsseilinger i noen av verdens mest spektakulære farvann skal MS Fram gjennom en total forvandling. Med kjempeoppgraderingen vil Hurtigrutens mest kjente ekspedisjonsskip fremstå som helt nytt.

Neste uke vil Hurtigruten publisere spennende nyheter. Som en forsmak på det som kommer, offentliggjør Hurtigruten nyheten om enda et gigantisk oppgraderingsprosjekt:

Etter en totaloppgradering våren 2020 vil ekspedisjonsskipet MS Fram fremstå som helt nytt - med nye suiter og lugarer, mer miljøvennlige motorer, og en full oppgradering av alle fellesarealer, inkludert nye restauranter, barer og et høyteknologisk Hurtigruten Science Center.

– Den originale Fram var det mest kjente skipet av sin tid, og flyttet grensene i polarekspedisjonenes gullalder. Hurtigrutens MS Fram er spesialbygget til å videreføre denne arven. Med denne oppgraderingen vil hun fortsette å sette standarden og sprenge grenser for bærekraftige naturopplevelser, sier Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam.

MS Fram er spesialbygget for polare farvann. I tillegg til spektakulære opplevelser i Antarktis og arktiske områder som Svalbard, Grønland og Nordvestpassasjen, tar skipet også med seg gjester fra hele verden til varmere farvann som Karibien og Sør-Amerika. 

.

Slik blir nye MS Fram – område for område: 

Alle lugarer og suiter totalrenoveres, med lyst og moderne interiør preget av skandinaviske naturmaterialer som granitt, eik, bjørk og ull. Flere suiter akterut har private balkonger, med spektakulær utsikt.

Last ned høyoppløselige bilder: Hjørnesuite bilde 1 || Hjørnesuite bilde 2 || Utvendig lugar || Mini-suite

.

Hovedrestauranten forvandles til Restaurant Aune – Hurtigrutens nye restaurantkonsept for den stadig voksende flåten av ekspedisjonscruiseskip. 

Restauranten er oppkalt etter skipshandler T. Aune, og skal servere frokost, lunsj og middag i en sosial og uformell skandinavisk atmosfære.

MS Fram vil få en helt ny spesialrestaurant. Restaurant Lindstrøm har fått navn etter polarkokken Adolf Henrik Lindstrøm, som var polarheltenes foretrukne kokk på de mest kjente ekspedisjonene. Rettene vil hente inspirasjon fra tradisjonell norsk matlaging, samtidig som de får en moderne vri, både til frokost og middag. 

Last ned høyoppløselig bilde: Restaurant Lindstrøm

.


Hurtigrutens nye høyteknologiske Science Center skal bygges forut på dekk 4. I tillegg til forelesningssaler vil edutainment-området få det siste innen høyteknologiske verktøy som berøringsskjermer, forskningsutstyr og andre interaktive hjelpemidler. Dette blir Expedition teamets hovedkvarter, og stedet der gjester og mannskap møtes for å få en dypere forståelse for områdene MS Fram utforsker.


Last ned høyoppløselig bilde: Hurtigruten Science Center

.

Panoramasalongen Qilak totalrenoveres og gjenoppstår som Explorer Lounge & Bar – med håndlagde drinker og skipets råeste utsikt gjennom enorme panoramavinduer på tre sider. 

Last ned høyoppløselig bilde: Explorer Lounge & Bar

.

MS Fram vil dessuten gjennomgå store tekniske oppgraderinger under verftsoppholdet, inkludert en større miljøoppgradering av motorene (til såkalt Tier 3).

.

– Vi tar med gjestene våre der større skip ikke kommer til. Jeg har alltid brukt ferier og fritid på opplevelser og reiser, og forstår hvor viktig det er med en ekspedisjonsbase som er trygg, komfortabel, fleksibel og samtidig tilbyr gjestene våre den helt unike Hurtigruten-opplevelsen, sier Skjeldam. 

Konsernsjef i Hurtigruten, Daniel Skjeldam. Foto: HURTIGRUTEN


.

Fjerner engangsplast - bygger hybridskip

I tillegg til fornyelsen av MS Fram, har Hurtigruten den siste tiden kommet med en rekke nyheter. Selskapet er i ferd med å bygge verdens første hybridskip – MS Roald Amundsen – på det norske Kleven verft i Ulsteinvik. Skipet vil sjøsettes i 2019, og etterfølges av MS Fridtjof Nansen, og et tredje søsterskip, i 2021. Nylig ble også MS Richard With totalrenovert.

Hurtigruten feiret i år sitt 125-årsjubileum gjennom å fjerne all engangsplast fra alle skip og hoteller.

Til sammen skal Hurtigruten investere over 7 milliarder kroner i teknologi, innovasjon og grønne oppgraderinger. Blant annet blir Hurtigruten det første cruiserederiet i verden som skal drive skip med biogass (LBG) – kombinert med store batteripakker og naturgass (LNG). 

UNIKE OPPLEVELSER: MS Fram og resten av Hurtigrutens voksende flåte av ekspedisjonsskip seiler ekspedisjonscruise fra pol til pol - med unike destinasjoner som Antarktis, Grønland og Nordvestpassasjen, i tillegg til Karibien og Sør-Amerika. Foto: SANDRA WALSER/ Hurtigruten


Om Hurtigruten AS

Hurtigruten ble startet i 1893, og har gjennom 125 år bygget seg opp til verdensleder innen ekspedisjonsreiser.

Selskapet driver den legendariske Kystruten Bergen – Kirkenes, med 11 spesialbygde skip og daglige avganger. 

Hurtigrutens stadig voksende flåte av ekspedisjonsskip tar med gjester til spektakulære destinasjoner fra Svalbard i nord til Antarktis i sør. 

Vinteren 2018 lanserer Hurtigruten verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, MS Roald Amundsen, etterfulgt av søsterskipet MS Fridtjof Nansen året etter.